Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı 6. kez kapılarını açtı
İstanbul, 12 Eylül (Hibya) - Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını 6. kez açtı.
Texhibition İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve İstanbul Ticaret Odası iş birliği ile düzenlenen Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, oda başkanları, birlik başkanları, firmalar katıldı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eximbank kaynakları reeskont kredisinin 10 katına artırıldığını belirterek, “Diğer taraftan döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 80’den yüzde 30’a düşürüldü. Bakanlık olarak bütçemizde planlanandan çok daha fazla hibe destekleri verdik.” dedi.
Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın gitgide büyüdüğüne dikkati çeken Bakan Bolat, şunları ifade etti:
“Tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye için ne kadar önemli ve temel stratejik bir sektör olduğunu göstermekte. Geçen yıl biraz kötümser bir hava vardı ve ‘Hiç kimse bu havaya lütfen itibar etmesin. Hükümet, devlet, Türkiye olarak tekstil ve konfeksiyon sektörünü asla ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Her zaman yanındayız.’ demiştim. Diğer sektörler için de aynı sözü hep söyledim.”
Bakan Bolat, “’Dünya çapında bir şöhrete ulaşan Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecek. Yeter ki istişareyle doğru reçetelerde buluşalım. Doğru tedbirler alalım ve markalaşma, inovasyon, kaliteli üretim yoluyla sizlerin dünya arenasında ticarette daha karlı, yüksek fiyatlı ürünler satabilmeniz mümkün olsun.’ demiştik. Bizim bütün aldığımız tedbirler bu doğrultuda oldu.” şeklinde konuştu.
İstanbul Valisi Davut Gül ise fuarın açılışında yaptığı konuşmada İstanbul’un dünyanın en önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi.
İstanbul’un bir marka değerinin olduğunu vurgulayan Vali Gül, “İnanıyorum ki sektörümüzün de bu girişimciliği, odalarımızın, birliklerimizin kendi aralarındaki bu koordinasyonuyla hak ettiği yeri korumakla kalmayacak, bir adım ileriye gidecek.” diye konuştu.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, 6’ncı kez kapılarını açan Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın sektöre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
Fuarın küresel tedarik zincirinin Türkiye’ye akışını kalıcı kılabilmek için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Öksüz, şunları söyledi:
“Bilindiği üzere 2023 yılı maalesef yaşadığımız deprem afetinin etkisiyle arzu ettiğimiz gibi geçmedi. 2024 yılında ise hepinizin bildiği üzere küresel talep daralması, üretim maliyetlerinde yaşanan artışlar, özellikle kur artışının enflasyonun altında kalması sektör ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Türk tekstil sektörü olarak markalaşmanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.”
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, tekstil sektörünün kuvvetli ve etkili olmasının herkes için çok daha önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:
“Dünyada bir değişim başladı. Artık sektörümüz üç ayak üzerinde faaliyet gösteriyor. Bir tarafta internet, e-ticaret, bir tarafta mağazacılık, diğer tarafta da tüketici ile ulaşmayla ilgili diğer yollar var. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde rekabetçiliğimizi muhafaza etmek için bütün bu yolları çok etkin bir şekilde kullanabiliyor olmamız lazım.”
Hibya Haber Ajansı