Ham petrol gün sonu teknik değerlendirme

ham-petrol-gun-sonu-teknik-degerlendirme-13091905

Ham petrol gün sonu teknik değerlendirme

Son iki günde yaşanan volatil hareketler sonrasında haftanın son işlem gününe sığ işlemler ile başlayan emtia, ilerleyen saatlerde; Almanya ve Euro Bölgesi’nin toparlanmasının henüz görünür olmadığına dair Almanya Ekonomi Bakanlığı’ndan gelen açıklamanın küresel petrol talebine dair endişeleri tırmandırmasıyla yine satış yedi.

59.60 destek noktasını test eden emtia, akabinde ise; Çin Yönetimi’nin, ABD’nin bazı gıda ürünlerine daha muafiyet getirdiğine dair haber akışları ve Rusya Endeji Bakan Yardımcısı’nın: 2021’den sonra Rusya üretiminin düşmeye başlayacağına dair açıklamaları ile toparlanma gösterdi.

ABD’den gelen Perakende Satışlar datasının etkisiyle de kısmen oynaklıklar görülen emtia için günün kalanında da; Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayıları verileri dikkatle takip edilecek. Ayrıca yine; küresel risklere dair gelişmeler ve önemli petrol üreticisi ülkelerden gelebilecek açıklamalar da oynaklıklara neden olabilir.

Teknik olarak dün yaşanan sert satışlar sonrası toparlanmaya çalışan siyah altın için bugün 60.65, 61.00, 61.50 ve 61.90 dirençlerini takip edeceğiz. Geri çekilmelerin devam etmesi durumunda ise 60.00, 59.75, 59.40 ve 59.00 desteklerini izleyebiliriz.

Işık Menkul Değerler