Beşiktaş JK - scotium altyapı işbirliği anlaşması

besiktas-jk---scotium-altyapi-isbirligi-anlasmasi-21012012

Beşiktaş JK - scotium altyapı işbirliği anlaşması

Türkiye’deki genç yetenekleri keşfetmek için iş birliği anlaşması imzaladı

Türk spor camiasının ilk ve lokomotif kulübü Beşiktaş J.K, 200'den fazla eğitimli ve lisanslı gözlemcisi genç yetenekleri keşfeden dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium ile iş birliği anlaşması imzaladı.Scoutium, bu anlaşma ile sezonun ikinci yarısında, Beşiktaş Futbol Akademi bünyesindeki U19, U17, U15 ve Kadın takımları başta olmak üzere tüm yaş grupları için oyuncu ve takım analizlerini gerçekleştirecek.

Kulüplere yeni sporcu keşfetmeleri konusunda hizmet veren Scoutium, Beşiktaş JK ile hayata geçirdiği iş birliği sayesinde, altyapı ve kadın takımlarının yer aldığı Beşiktaş Futbol Akademi ile tüm yaş gruplarında Türkiye'deki diğer oyuncu ve takımlar hakkındaki analizleri kulüple paylaşacak. Türkiye'de oynanan tüm maçların 90 dakikalık videoları ile futbolcuların detaylı analizlerini çıkaran dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium'un 50'den fazla şehirde 200'den fazla gözlemcisi bulunuyor. Türkiye çapında 150 bin kullanıcıya ulaşan Scoutium, 2019 yılında 83 farklı kulübe oyuncu ve takım analizi ile destek oldu. Şirket, 18.750 adet videolu oyuncu ve takım analizini sistemine katarken, 15 gözlemci de Scoutium ile kendini göstererek kulüplerde çalışma fırsatı yakaladı.

Beşiktaş JK ile yapılan iş birliği hakkında bilgi veren Scoutium CEO’su Efe Aydın, “Futbolcular açısından Türkiye ve dünyada yetenek gözlemciliği alanındaki en temel problem, özellikle altyapı ve alt liglerde futbolcuların keşfedilebileceği yerli ya da global bir videolu analiz sisteminin bulunmaması. Kulüpler için ise, kendilerine uygun oyuncuları keşfedebileceği video, analiz ve istatistiklere ulaşamamaları. Scoutium, 90 dakikalık videolu oyuncu ve takım analizlerini gözlemcileri vasıtası ile kulüp ve oyuncular tarafından kolaylıkla erişilebilen bir platformda toplayarak, futbolda oyuncu ve kulüplere fırsat eşitliği ağlıyor. Bu doğrultuda, Beşiktaş JK bünyesinde altyapıları ve kadın futbol takımını yöneten Beşiktaş Futbol Akademi’ye de yetenek keşfetme konusunda Scoutium ile katkı vermeye başlıyoruz” dedi.

Türkiye'nin en köklü camialarından biri olan Beşiktaş JK ile iş birliklerini duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirten Scoutium Globalleşme Direktörü Ali Keçecioğlu ise, “Beşiktaş Akademi ile sezonun ikinci yarısında U19, U17, U15 ve kadın takımları başta olmak üzere tüm yaş grupları için oyuncu ve takım analizlerinin sağlanması için anlaştık. Beşiktaş ve Türk futboluna karanlıkta kalmış yetenekleri kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ JK kadın futbolunun gelişimine de katkı sağlayacak

Beşiktaş Futbol Akademi Direktörü Necmettin Çelikhan ise, altyapıdaki oyuncuların gelişimi ve oyuncu grubunun kalitesinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Çelikhan, “Gelişen dünya ile görüntülü analizlere dijital platform üzerinden ulaşmamızı sağlayan Scoutium ile futbolcu ve takım analizleri konusunda bir iş birliğine gidiyoruz. Böylece alt yaş gruplarında karanlıkta kalmış yetenekleri öncelikle Beşiktaş'a ve sonrasında Türk futboluna kazandıracağız.” dedi.Çalışmalarının ölçeğinin sadece altyapı ile de sınırlı olmadığını ifade eden Çelikhan, kadın A takımı için de Scoutium sistemini kullanarak en iyi kadroyu oluşturup, kadın futbolunun gelişimine katkı sağlayacaklarını belirtti.


Hibya Haber Ajansı