Trump: Faz 2 müzakereleri çok yakında başlayacak

trump-faz-2-muzakereleri-cok-yakinda-baslayacak-21012002

Trump: Faz 2 müzakereleri çok yakında başlayacak

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu kapsamında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Çin le ilişkilerin daha iyi olacağını ifade ederek, "Faz 2 müzakereleri çok yakında başlayacak. Ticaret bariyerlerinin kaldırılması, finans sektörünün tamamen açılması mümkün olabilir. Çin, gelecek iki yılda ABD'den mal, hizmet ve enerji alımları için 200 milyar dolar harcayacak. Bu 300 milyar dolara da yaklaşabilir. Çin’e yönelik bir çok yaptırım Faz 2 anlaşmasına kadar uygulanmaya devam edecek ama Faz 2 anlaşmasıyla birlikte Çin'e uygulanan bir çok yaptırımı kaldırılacak' diye konuştu.

Trump, "ABD'de hukukun üstünlüğünü yeniden inşa ediyoruz. Dünya çapında doğrudan yabancı yatırımcıların yüzde 25’i ABD’ye geliyor. Dünyada daha iyi yatırım yapılacak yer yok. 196 adet federal hakim anayasa mahkemesinde çalışıyor. Bu da hukukun üstünlüğünün göstergesi" dedi.

"Bizim en kötü anlaşmalarımızdan biri olan NAFTA’yı terk ettik. Yerine yeni bir anlaşmayı getirdik" diyen Trump sözlerine şöyle devam etti:

"İngiltere’yle de müzakerelerimizi gerçekleştirip, sayın Johnson'la anlaşacağımıza inanıyorum. Çoğu Avrupa ülkesi enerji maliyeti arttığı için zorlanıyor ama ABD’de maliyetler düşüyor. Önde gelen enerji üreticisi haline geldik, enerji faturalarımız düşüyor ve enerji ithal etmek zorunda değiliz. Güvenilmez enerji ihracatçılarına da artık Avrupa'nın bağımlı kalması gerekmiyor. Avrupa’ya da ABD’nin geniş enerji arzını kullanmayı öneririz."

Trump, ABD'nin 1 triyon ağaç girişimine de katılacağını sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı