Bill Gates şimdiden corona aşısı üretimini başlatacak

bill-gates-simdiden-corona-asisi-uretimini-baslatacak-25042001

Bill Gates şimdiden corona aşısı üretimini başlatacak

Dış Haberler, 25 Nisan (HİBYA) – Microsoft' un patronu Bill Gates, küresel koronavirüs pandemisinin “en kötü kabusu” olduğunu ve onaylanmadan önce bile birkaç aşının üretimini finanse edeceğini ve böylece mümkün olduğunca hızlı dağıtılmaya hazır olunacağını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü' nün en büyük bağışçısı olan kendi ve eşinin ismini taşıyan vakfın da kurucusu olan Bill Gates Times dergisindeki röportajında kendi adını taşıyan küresel sağlık yardım vakfının, milyarlarca farklı potansiyel aşı üretmek üzere fabrikalar inşa etmek için finansman ayarlayacağını söyleyerek, böylece aşının dünya çapında dağıtılmaya hazır hale geleceğini söyledi.

Bill Gates şu anda Oxford Üniversitesi' nce geliştirlerek insanlar üzerinde denenmeye başlana aşının üretilmesinin hızlandırılması ile ilgili ilaç firmalarıyla görüşmeleri sürdürdüğünü açıkladı.

Microsoft patronu ''Bunu (aşıyı) kurallara uygun bir şekilde insanlara uygulayacaklar. Eğer antikor sonuçları ümit vadederse, o zaman biz ve konsorsiyumdaki diğerleri, büyük ölçekli üretimin yapılmasını sağlamaya yardımcı olacağız.

''Neyse ki, aşı yapan hiç kimse ondan para kazanmayı amaçlamıyor. Bunun kamu yararı olduğunu biliyorlar. Kısmen de olsa düzenleyici kurum tarafından onayının biraz hızlandırılması ve onayın ardından tazminat almaları gerekecek. İnsanlara uygulandıktan üç ay sonra bunun sonuçlarını göreceksiniz ve o noktada bileceksiniz. Belki sonunda sadece bir veya iki tanesini kullanabileceğimiz halde, kuracağımız fabrika sayısı dört ya da beş tane olacak. Bu zamanı kısaltacak'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı