Küresel piyasalar

kuresel-piyasalar-28012009

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Artan koronavirüsünün küresel ekonomi üzerindeki yansımalarına yönelik endişelerle negatif seyir görüldü

Dün ABD piyasaları, koronavirüsünün dünya ülkelerine yayılması ve küresel talebe negatif yansıması yönündeki endişelerin giderek artması nedeniyle satıcılı seyir izledi. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri %1,57 azalışla sırasıyla 28.535,80 ve 3.243,63 puan seviyelerine geriledi. Nasdaq endeksi de %1,89 değer kaybıyla 9.139,31 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında virüs endişeleri sebebiyle havayolları, seyahat, eğlence, teknoloji ve tüketim sektörü hisselerinde sert düşüşler gözlendi. Havayolları sektörü hisselerinden United ve Delta’da kayıplar %3’ü aşarken, American %5,5 geriledi. Eğlence sektörü hisseleri de %6’nın üzerinde düşüş kaydetti. Öte yandan seyahat ve tüketim sektörü hisseleri %2 gerilerken, teknoloji sektörü hisseleri %3 değer kaybı yaşadı.

Asya’da fiyatlamalar: Salgına yakalananların sayılarının artmaya devam etmesi sebebiyle satıcılı seyir hakim

Bu sabah Asya piyasaları koronavirüsü salgınına yakalananların sayısının artmaya devam etmesi sebebiyle satıcılı seyir izliyor. KOSPI endeksinde kayıplar %3’ü aşarken, S&P ASX 200 endeksi %1,35 değer kaybediyor. Nikkei endeksi %0,65 gerilerken, IDX Composite endeksi %0,99 ekside. ABD vadelilerde ise alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Devam eden koronavirüsü korkuları sebebiyle kayıplar %2’yi aştı

Dün Avrupa piyasaları koronavirüsü tehdidinin artan bilançosunun risk iştahını zayıflatması sebebiyle satıcılı seyir izledi. DAX, CAC 40, FTSE 100 ve Stoxx 600 endekslerinde kayıplar %2’yi aştı. Genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde, temel kaynaklar sektörü hisselerinin %4,3 düşüşle, en çok değer kaybedenlerin başında geldiği takip edildi.

Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı