Dünya çapında KOVİD ölümleri 100 bin’i geçti, Trump ABD’yi tekrardan açmakta kararlı

dunya-capinda-kovid-olumleri-100-bini-gecti-trump-abdyi-tekrardan-acmakta-kararli-11042002

Dünya çapında KOVİD ölümleri 100 bin’i geçti, Trump ABD’yi tekrardan açmakta kararlı

Dünya çapında Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle ölüm sayılarının 100,000’ini geçmesi ardından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cuma günü Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında ilk verilen ABD’nin beklediği 100,000 ile 240,000 can kaybı sayısının alınan tedbirler sebebiyle çok daha az olabileceğini açıkladı ve “bütün acı ve kederin arasında umut belirtilerinin” görüldüğünü de ekledi.

Trump konuşması boyunca KOVİD-19 krizi süresince konuşmalarından eksik etmediği “tekrardan açılış” planını tekrardan dile getirdi. ABD Başkanı, ölüm sayılarının beklenenden daha az olacağının belirtilerini gördükleri için ülkeyi daha erken açıcaklarını belirtti.

Trump aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hakkında bir karar verileceğini de açıkladı.ABD Başkanı, “Bildiğiniz gibi, onlara (Dünya Sağlık Örgütü) yılda 500 milyon dolar eriyoruz ve bu konu hakkında önümüzde ki hafta konuşacağız. Bu konu hakkında çok diyeceklerimiz olacak.” dedi

Trump, ABD vatandaşlarının hepsine KOVİD-19 testi yapılmasının gerekli olmadığı şu sözlerle belirtti: “Test yapacağız ama 325 ile 350 milyon insanı test etmek zorunda değiliz.” dedi ve “Ülkemizin geniş nüfusu ve alanları buna (KOVİD-19 testi) muhtaç değil. Bu gerekli değil.” diyerek ekledi.


ABD Başkanı Trump son olarak, ABD’nin yapacağı bir anlaşmada, Meksika’nın petrol üretimi kesintilerinin bazılarını üstleneceklerini belirtti ve Meksikalı yetkililerle bir anlaşmaya vardığını belirtti.
OPEC ülkeleri Petrol fiyatlarını arttırmak amacıyla, üretimi günlük 10 milyon varile kadar indirmek için bir anlaşma yapmak istersen Meksika bu anlaşmanın önüne üretimini kesmeyerek önüne geçmişti.


John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, dünya çapında KOVİD-19 vakaları 1,684,833’e ulaştı. Ölümcül hastalık dünya çapında 102’000’in üzerinde hayat kaybına sebep oldu. Hastalığın merkezi haline gelen ABD’de 492,240 aktif virüs vakası ve 18,350 can kaybı var.


Hibya Haber Ajansı