Uluslararası piyasalar

uluslararasi-piyasalar-04022010

Uluslararası piyasalar

• Ekonomik takviminde Avrupa tarafında piyasaların takip edeceği önemli bir veri yok, ABD tarafında ise Aralık ayına ait favrika siparişleri ile dayanıklı ürün siparişlerinin son hali takip edilecektir.

• Japonya Merkez Bankası başkanı Kuroda ve başbakan Abe koronavirüs konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını, Çin’den konu ile ilgili farklı kaynaklardan bilgi topladıklarını ve Çin ekonomisine etkilerini takip edileceklerini belirttiler. USDJPY paritesi hafif primle 108.90 seviyelerinden işlem görürken 109 seviyesi ve 109.20 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalama takip edilecek önemli direnç noktaları olacaktır.

• Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı sonrasında 1.32 seviyelerine kadar yükselen GBPUSD paritesi Brexit sonrasında yapılacak olan ticaret görüşmelerinin beklentilerden daha zorlu geçeceği haberleri ile satış baskısını sürdürüyor ve 1.30 seviyesinin hemen altında işlem görmekte. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1.2913 seviyesine kadar önemli bir destek yok.

• EURUSD paritesi oldukça sakin ve 1.1060 seviyelerinden işlem görmekte. Olası bir yukarı yönlü harekette 1.1070 ve 1.11 seviyelerinde bulunan 100 ve 50 günlük hareketli ortalamalar takip edilecek direnç noktaları olacaktır.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı