Hazine, Şubat-Nisan döneminde 74.6 milyar TL iç borç ödeyecek, 66,5 milyar TL borçlanacak

hazine-subat-nisan-doneminde-74.6-milyar-tl-ic-borc-odeyecek-665-milyar-tl-borclanacak-31012008

Hazine, Şubat-Nisan döneminde 74.6 milyar TL iç borç ödeyecek, 66,5 milyar TL borçlanacak

Şubat - Nisan döneminde 74.6 milyar lira iç borç ödemeyi, 66.5 milyar lira iç borçlanma yapmayı planlayan Hazine, bu dönemde dış borçlanma yapmayacak, toplam 11.6 milyar lira dış borç ana para ve faiz ödemesi yapacak


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat - Nisan dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisini açıkladı. Hazine, bu dönemde 25.5 milyar lirası Şubat, 26.4 milyar lira Mart ve 22.6 milyar lirası Nisan ayında olmak üzere 74.6 milyar lira iç borçlanma yapacak.

 

Şubat - Nisan 2020 dönemi için öngörülen iç ve dış borç itfa programı ile söz konusu ödemelerin finansmanına ilişkin veriler aşağıda yer almaktadır: 


Ödemelerin 43.2 milyar lirası anapara, 31.4 milyar lirası da faiz olacak.


Hazine, 21 milyar lirası Şubat, 22 milyar lirası Mart ve 23,5 milyar lirası Nisan ayında olmak üzere toplam 66.5 milyar lira iç borçlanma yapacak.


Ocak-Nisan döneminde dış borçlanma planlanmazken, Şubat'ta 3.8 milyar lira, Mart'ta 4.4 milyar lira ve Nisan'da 3.4 milyar lira olmak üzere toplam 11.6 milyar lira dış borç ana para ve faiz ödemesi yapılacak.
Hazine, Şubat-Nisan döneminde iç borçlanmanın finansmanı için değişik vadelerde her ay 6 adet olmak üzere toplam 18 ihraç yapacak.

 

Bakanlığımızca Şubat - Nisan 2020 döneminde gerçekleştirilecek ihraçlar ile söz konusu ihraçlara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır

Yukarıda tarihleri verilen ihraçların detayları ihraç gününden en az bir gün önce kamuoyuna duyurulacaktır. 
Bununla birlikte, Şubat ayında izleyen aylarda vadesi gelecek senetlerin geri alımı suretiyle değişim ihalelerine devam edilmesi planlanmaktadır. Değişim ihalelerine yönelik detaylı bilgiler ilgili ihale tarihleri öncesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. 
Bunun yanı sıra, halka arz ve/veya TAP yöntemlerinin kullanılması suretiyle DİBS ihracına veya geri alım ihalesi yapılmasına karar verilmesi durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.


Hibya Haber Ajansı