Samsung’un desteğiyle hazırlanan Türkiye’nin ilk 8K Vlog’u yayınlandı

samsungun-destegiyle-hazirlanan-turkiyenin-ilk-8k-vlogu-yayinlandi--17012011

Samsung’un desteğiyle hazırlanan Türkiye’nin ilk 8K Vlog’u yayınlandı

Samsung Electronics Türkiye, “Mutlu Müşteri Hattı” projesi kapsamında düzenlediği yarışmayı kazanan iki müşterisini influencer’lar ile birlikte Güney Kore’ye bir haftalık seyahate götürdü. Seyahat kapsamında çekilen ve 3 bölümden oluşan Türkiye’nin ilk 8K Vlog’u, ülkede en sade evde bile kullanılan Samsung teknolojilerini gözler önüne sererken, 128 binadan oluşan ve binlerce kişinin yaşayıp çalıştığı Samsung Dijital Şehri ise hayranlık uyandırıyor.

QLED TV satın alan tüketiciler arasında yapılan anket sonucunda, QLED TV kullanıcılarının yüzde 94,2’sinin televizyonlarının görüntü kalitesi, tasarım, renk ve akıllı özellikleri açısından memnun olduklarını gözlemleyen Samsung Electronics Türkiye, buradaki mutluluk hikâyelerini bir araya getirip herkese duyurmak üzere “Mutlu Müşteri Hattı” projesini başlattı. Bu proje ile amaçlanan mutlu Samsung müşterilerinin deneyimlerini tüketicilerle paylaşmak ve müşterilerin öykülerini geniş kitlelere ulaştırmaktı.

Proje kapsamında QLED TV satın alan mutlu müşterilere bir yarışma daveti de yapıldı. Yarışmanın sorusu aynı zamanda bu yılın sloganı olan “Muhteşem gerçeklik nedir sence?” oldu. Jüri değerlendirmesinin sonucunda soruya en etkili cevapları veren Onur Karahalil ve Başak Demir Deniz isimli mutlu müşteriler, dijital medyanın üç önemli influencer’ı olan Chaby Han, Barış Özcan ve Merve Özkaynak ile Güney Kore’nin yolunu tutma fırsatı elde ettiler.

Üç bölümden oluşan ilk 8K Vlog içeriği ve kalitesiyle baş döndürüyor

Şanslı müşteriler gezisinde influencer’lar da hem Samsung’u hem de Güney Kore’yi anlatan pek çok içeriği üretme fırsatı buldu. Ayrıca gezi boyunca Barış Özcan tarafından ilk kez 8K Vlog çekildi. Dijital kanallardan yayına giren Vlog üç bölümden oluşuyor. Videolarda aslında tüm dünyanın da merak ettiği tek bir sorunun yanıtı aranıyor: “Bunu nasıl başardılar?” Evet, daha 1953 yılında Kore Savaşı’ndan çıktıktan sonra dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Güney Kore nasıl dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biri haline geldi? Cepleri bile olmayan kıyafetlerden tüm dünyanın ceplerini fetheden telefonlar nasıl ortaya çıktı?

En sade evlerde bile Samsung teknolojileri kullanılıyor

“Han Nehri Mucizesi” ile başlayan “Dijital Bir Kent” ile devam eden ve “Gelenekten Geleceğe” ile sonlanan üç bölümlük bu Vlog’da Chaby Han da Güney Kore’nin tarihinden folklörüne, ekonomisinden teknolojisine birçok konuda bilgiler paylaşıyor. Gökdelenler ile geleneksel mimarinin mükemmel bir şekilde uyumunu sergileyen Seul'de tasarıma verilen önemi sadece teknolojide değil sokaklarından evlere birçok alanda görebiliyorsunuz. Çekilen Vlog’da ayrıca QLED Mutlu Müşterileri ile Chaby Han, Barış Özcan ve Merve Özkaynak Güney Kore'deki geleneksel bir eve konuk oluyor. Burada Chaby Han'ın önderliğinde hem Korelilerin yaşam tarzını hem de evlerini inceleme fırsatı buluyorlar.Güney Korelilerin evlerinde tercih ettikleri sadelik ve kullandıkları üst düzey teknolojiler de Vlog’da dikkat çekiyor. Bunun en yakın örneği de evdeki Samsung QLED TV.

128 binadan oluşan Samsung Dijital Şehri hayranlık uyandırıyor

Güney Kore’nin dünyayı şaşırtan bu ekonomik ve teknolojik kalkınmasında önemli katkısı olan Samsung Electronics’in büyük payına da yer verilen videolarda, 128 binadan oluşan ve binlerce kişinin yaşayıp çalıştığı Samsung Dijital Şehri’ne yani Samsung İnovasyon Merkezi’ne yapılan ziyaret, bu teknoloji mucizesinin de tarihini günümüze taşıyor. Bugün hayatımızın bir parçası haline gelmiş olgunlaşmış teknoloji araçlarına ulaşabilmek için pek çok deneme yapmak gerektiği ilk elden görülüyor. 1925'lerde başlayan televizyon ekranları macerasında ilk zamanları ile bugünkü seviyeyi aynı yerde görünce ne kadar hızlı bir ilerleme kaydedildiği çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Bugün artık 8K çözünürlüğünde TV ekranları üreten Samsung’un bu merkezinde gelecekte ne gibi ekranların bizleri beklediği de merak uyandırıyor. Barış Özcan’ın Quantum Dot özelliği ve AI Yükseltme (akıllı makine öğrenim) teknolojisinden bahsettiği QLED TVler, tam yüksek çözünürlüklü full HD TV'lerden 16 kat yüksek çözünürlük sunarken yayın kalitesi daha düşük bile olsa yapay zekâ yardımıyla görüntü kalitesini yükseltebiliyor. Şu ana kadar yapılanlar, dünyanın ilk dijital televizyonunu bundan 21 yıl önce yapan Samsung’un bundan 20 yıl sonra neler yapabileceğinin de aslında bir kanıtı olarak kendisini gösteriyor.


Hibya Haber Ajansı