Yeni Zelanda coronayı yendi: covid-19'lu hasta kalmadı

yeni-zelanda-coronayi-yendi-covid-19lu-hasta-kalmadi-08062009

Yeni Zelanda coronayı yendi: covid-19'lu hasta kalmadı

Dış Haberler, 8 Haziran (HİBYA) – Yeni Zelenda'da Covid-19'lu hasta kalmadığı bildirilirken, ülke corona salgını kısıtlamalarının birinci etabına geçiyor.

Yeni Zelanda'da son corona hastasının şimdi iyileştiği bildirilen, Auckland'da 50 yaşlarında bir kadın olduğu açıklandı.

Yarın başlayacak olan kıstlamaların birinci etabıyla birlikte ülkeye giriş çıkış kısıtlamaları hariç yaşamın büyük oranda normale dönmesi bekleniyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern basın toplantısında büyük olasılıkla ülkede yeni vakalar göreceklerini, ancak bunun corona ile mücadelede başarısız oldukları anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Başbakan Jacinda Ardern "Daha güvenli bir aşamada olmamıza rağmen, coronasız bir hayata dönüş yolu kolay değil," diyerek, vatandaşlarından nerede bulunduklarını takip edebilmeleri için, aktivelerini not edecekleri bir günlük tutmalarını, ekonominin ayakları üzerinnde durabilmesine yardımcı olmak için yerel üretilen malları tüketmelerini ve seyahatlerini yurt içinde yapmalarını istedi.


Hibya Haber Ajansı