AB Komisyonu Başkanı: Marshall Planı’na ihtiyacımız var

ab-komisyonu-baskani-marshall-planina-ihtiyacimiz-var-05042004

AB Komisyonu Başkanı: Marshall Planı’na ihtiyacımız var

Dış Haberler, 5 Nisan (HİBYA) –  

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Welt am Sonntag gazetesinde yayınlanan yazısında AB’nin bir “Marshall Planı’na” ihtiyacı olduğunu belirtti.


 Leyen, Koronavirüs (KOVİD-19) krizi sürecine Avrupa Birliği ülkelerin ölümcül virüs ile mücadele için “milyarlar” yatırması gerektiğini, ABD’nin 2. Dünya Savaşı ardından 1948 ile 1958 yılları arasında Batı Avrupa ülkelerinde uyguladığı kalkındırma planı “Marshall Planı’na” benzer bir yanıt vermeleri gerektiğini yazdı.

AB Komisyonu Başkanı, yazdığı yazıda “Bugün daha büyük bir krizi önlemek için yatırdığımız milyarlar gelecekte nesilleri birleştirecektir” belirtti. Von der Leyen, bu krizin Avrupa ülkeleri arasındaki bağlılık hissini tekrardan ortaya çıkarabileceğini yazdı.


Leyen’in Marshall Plan'ı atıfı ve ekonomik destek çağrısı, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in Guardian gazetesinde yaptığı açıklamalar ile benzerlikler taşıyor. 
Sanchez, Guardian’da yazdığı yazıda savaş ekonomisine gidilmesi gerektiğini bu sözlerle belirtti “Avrupa savaş zamanı ekonomisi inşa etmeli ve Avrupa direnişini, yeniden inşasını ve toparlanmasını desteklemelidir.” ve“Kıta ekonomilerinin yaşaması için Avrupa'da yeni bir Marshall Planı'na gereksinim var'' diyerek ekledi.


Hibya Haber Ajansı