Devler Azure’da buluşmaya devam ediyor

devler-azureda-bulusmaya-devam-ediyor-18062003

Devler Azure’da buluşmaya devam ediyor

Gençleri geleceğin mesleklerine daha donanımlı hazırlamak için Microsoft Türkiye’nin başlattığı Devler Azure’da Virtual Bootcamp webinarları tüm hızıyla sürüyor. Herkesin katılımına açık ücretsiz program dâhilinde geliştiriciler, lider yazılım şirketlerinden uzmanlar ve yazılımın influencer’ları ile çevrimiçi olarak bir araya geliyor. Programda demolar yapılıyor, en yeni bilgiler paylaşılıyor, hackathonlar düzenleniyor ve katılımcılara görevler veriliyor. Microsoft Cloud Society platformundan da takip edilebilen program, kendini geleceğin mesleklerine şimdiden hazırlamak isteyenler için yıl sonuna kadar sürecek.

Microsoft Türkiye, ülkede salgından etkilenen iş gücünü harekete geçirmek, gençlere yeni yetenekler kazandırmak ve geliştiricilere etkin paylaşım platformları sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Nisan ayında Microsoft Türkiye’nin başlattığı Devler Azure’da Virtual Bootcamp webinarları kalifiye iş gücünün güçlendirilmesine katkı sunacak içerikler ve interaktif seanslarla zenginleştiriliyor. Çağın en modern teknolojileri, dünyanın ve Türkiye’nin lider geliştiricileriyle ele alınıyor ve dersler Türkçe işleniyor.

Şimdiye dek yaklaşık 2000 kişiyi ağırlayan webinarlara Kubernetes Kurucu Ortağı ve Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Brendan Burns, Microsoft EMEA Açık Kaynak Uzmanı Alicja Kucharczyk, Microsoft Azure ve Yapay Zekadan Sorumlu Bölge Yöneticisi ve CTO’su Daron Yöndem, Microsoft Türkiye Bulut Çözüm Mimarı Osman Karabaş, Craftbase CEO’su Hakan Erdoğan ve Digitopia CEO’su Halil Aksu gibi geliştiricilere ilham veren birçok isim katılıyor.

Kendi teknoloji şirketini kurmaktan sesli asistan geliştirmeye kadar zengin ders içeriği

Devler Azure’da Virtual Bootcamp webinarlarında ele alınan konular arasında Kubernetes iş yükleri, DevOps kültürü ve Azure DevOps, Github Actions, Python, Microsoft Azure yapay zeka servisleriyle kendi sesli kişisel asistanını oluşturmak, uzaktan çalışma ve iş birliği, Azure’da MySQL ve PostgreSQL, teknoloji şirketi nasıl kurulur ve ölçeklendirilir, geliştiricilerin yapay zeka rehberi, yazılım güvenliği, uygulama modernizasyonu, mikroservis, en iyi pratiklere sahip yazılım mimarisi ve daha fazlası bulunuyor. Bireysel katılımların yanında bazı şirketler tüm çalışanlarıyla bu webinarları bir eğitim seti olarak değerlendirerek yakından takip ediyor.

Dersler Cloud Society platformuna eklendi

Microsoft, bulut çözümleri alanında uzmanlaşarak kariyerinde ilerlemek isteyenlere Cloud Society platformu üzerinden eğitim sunmaya ve sertifika vermeye devam ediyor. Tüm dünyada geçerli Microsoft sertifikaları, hem çalışanların istihdamına katkı sağlıyor hem de şirketler bu sertifikalarla dijital dönüşümlerini hızlandırıyor. Uygulama Geliştirme, Veri ve Yapay Zekâ, DevOps, Bulut Mühendisliği, Güvenlik, Çözüm Mimarlığı, İş Uygulamaları ve Modern İşyeri gibi 9 farklı konuda eğitim imkânı sunulan platforma Devler Azure’da Virtual Bootcamp dersleri de eklendi. Orta Doğu bölgesinde 274 bin ve Türkiye’de yaklaşık 23 bin üyesi bulunan platforma https://cloudsociety.microsoft.com/tr linkinden ücretsiz kaydolmak mümkün.

Hibya Haber Ajansı