Dünyanın en büyük mobilya fuarlarının boşluğunu Türk ihracatçısı dolduracak

dunyanin-en-buyuk-mobilya-fuarlarinin-boslugunu-turk-ihracatcisi-dolduracak-04022012

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarının boşluğunu Türk ihracatçısı dolduracak

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen Corona virüsü nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen dünyanın en büyük mobilya fuarlarının yarattığı boşluğu doldurmaya hazırlanıyor.  İİB, fuarların iptal edilen tarihleri olan 23-30 Mart’ta İstanbul’da geniş katılımlı bir alım heyeti gerçekleştirmeyi planlıyor. Organizasyon kapsamında dünyanın en önemli bin mobilya ithalatçısının İstanbul’a gelmesi beklenirken, konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “CIFF Uluslararası Mobilya Fuarı ile CIFM Interzum fuarlarının ertelenmesi dünya mobilya sektöründe büyük bir boşluk oluşturdu. Meydana gelen bu boşluğu İstanbul’un doldurmasını istiyoruz” dedi.

 

Çin’in Guangzhou kentinde 18-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek CIFF Uluslararası Mobilya Fuarı ile 28-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek CIFM Interzum fuarlarının Corona virüsü nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından, İstanbul İhracatçı Birlikleri harekete geçti. Dünyanın en önemli mobilya fuarlarının sektörde yarattığı boşluğu, İstanbul İhracatçı Birlikleri doldurmaya hazırlanıyor. İİB, iptal edilen tarihlerde tüm dünyadan gelecek mobilya ithalatçıları ile yerli ihracatçı firmaları 23-30 Mart tarihleri arasında İstanbul’da bir araya getirmeyi planlıyor.

 

Meydana gelen bu boşluğu İstanbul’un doldurmasını istiyoruz”

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç,  mobilya sektörünün özellikle son yıllarda ihracatını en çok arttıran sektörlerin arasında yer aldığına dikkat çekerek, “Sektörde yarattığımız bu ihracat artış ivmesini devam ettirmek istiyoruz. 2019'da 3,5 milyar dolar ihracat yaparak 20 yılda ihracatımızı 22 kat büyüttük. 2020 hedefimiz, dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısından biri olmak ve ihracatımızı 4,5 milyar dolara çıkarmak. Ertelenen mobilya fuarları, dünyadaki mobilya sektöründe büyük bir boşluk oluşturdu. Meydana gelen bu boşluğu İstanbul’un doldurmasını istiyoruz” dedi.


Hibya Haber Ajansı