“Bilim İçin El Ele” Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle buluşmaya devam ediyor

bilim-icin-el-ele-turkiyenin-dort-bir-yanindaki-ogretmenlerle-bulusmaya-devam-ediyor-09062011

“Bilim İçin El Ele” Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle buluşmaya devam ediyor

Amgen Vakfı’nın sponsorluğu ve Kalkınma Atölyesi yürütücülüğünde, bilim okuryazarlığını artırmaya yönelik geliştirilen “Amgen Teach: Bilim İçin El Ele” projesi öğretmenlerle buluştu. Amgen Vakfı’nın bulunduğu, Türkiye dahil 7 Avrupa ülkesinde devam eden fen bilimleri eğitimi uygulamaları kapsamında 27 Mayıs – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen online programa 16 ilden 60 fen bilimleri öğretmeni katıldı.

 

Biyoteknoloji şirketi Amgen’ın yeni neslin bilime ve teknolojiye yönelik ilgisini artırmak amacıyla Amgen Vakfı liderliğinde Kalkınma Atölyesi işbirliği ile hayata geçirdiği “Amgen Teach: Bilim İçin El Ele” projesi Türkiye’de, Araştırma Sorgulama Tabanlı Fen Bilimleri Eğitimi Uygulamaları ile devam ediyor. Merkezi Brüksel’de bulunan European Schoolnet’in desteğiyle yürütülen “Amgen Teach: Bilim İçin El Ele” projesi kapsamında, çeşitli orta öğretim ve liselerin öğretmenlerine araştırma ve sorgulama tabanlı mesleki eğitim veriliyor.

 

Bu kapsamda düzenlenen 2020 eğitimleri, Amgen Türkiye ve Gensenta Ar-Ge, Pazara Erişim, Sağlık Politikaları ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Bilgen Dölek, Kalkınma Atölyesi Proje Yürütücüsü Dr. Elif Adıbelli Şahin, Koç Okulu Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Günel ve ODTÜ Bilim Teknoloji Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu’nun açılış konuşmalarının ardından 27 Mayıs – 1 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. 6 gün boyunca Düşünme ve Öğrenme, Araştırma-Sorgulama Tabanlı Uygulama, Uygulama Üzerine Pedagojik Tartışma, Deneyim Paylaşımı, Deneyimlere Bakış, Sınıfa Dönüş, Ölçme ve Değerlendirme ve Eylem Planlarının Hazırlanması oturumları yapılan eğitimlere 16 ilden 60 öğretmen katıldı.

 

Türkiye ilk üç yılda 10 ülke arasında ‘en iyi uygulayıcı ülke’ seçildi

Geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan program, 2011 yılından bu yana dünya çapında 4000 üzerinde öğretmenle 530 binden fazla öğrenciye ulaşıldı. Projenin Türkiye’de hayata geçirildiği 2014 yılından bu yana 400’den fazla öğretmen ve 60 bine yakın öğrenci programa dahil oldu. Fen bilimleri öğretmenlerine verilen eğitimlerle, önce öğretmenlerin bilimi anlamasına, sevmesine, sorgulamasına odaklanan programla öğretmenlerin eğitilmesi yoluyla binlerce öğrencinin bilime ilgi duyması sağlandı.

Projenin ilk üç yılında Türkiye, European Schoolnet tarafından 10 ülke arasında ‘en iyi uygulayıcı ülke’ seçildi. “Amgen Teach: Bilim İçin El Ele” projesi fen bilgisi öğretmenlerinin sınıfta sorgulamaya, araştırmaya dayalı öğretim stratejilerini kullanma becerilerini güçlendirerek, öğrencilerin fen başarısını derinleştiriyor. Programın Türkiye’de devam etmesinden mutluluk duyduğunu belirten Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, “Özellikle içinde bulunduğumuz COVID-19’la mücadele sürecinde bu online eğitimlerin değeri büyük. Programa Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenler büyük ilgi gösteriyor. Amgen Teach: Bilim İçin El Ele programı ile bilimi sevdirme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


Hibya Haber Ajansı