Endüstriyel tasarım ile yapı sektörü de dijitalleşiyor

endustriyel-tasarim-ile-yapi-sektoru-de-dijitallesiyor--27012011

Endüstriyel tasarım ile yapı sektörü de dijitalleşiyor

Design Turkey Endüstiyel Tasarım Ödülleri’nde, ‘2019 İyi Tasarım Ödülü’nü kazanan biyoklimatik pergola sistemi ‘Skyroof Prestige’in endüstriyel tasarımının altında Mete Mordağ imzası var. Hava ve suya karşın izole edilmiş bir ortam sunan sistem; elektrikli motoruyla açılan ve arkaya da toplanabilen tavan panelleriyle tam açık, yarı açık veya tam kapalı ortamlar sunuyor.

 

Design Turkey Endüstiyel Tasarım Ödülleri’nde, 4 farklı sektördeki tasarımlarıyla 4 “İyi Tasarım Ödülü” ödülü birden kazanan Mete Mordağ’ın endüstriyel tasarımını üstlendiği ‘Skyroof Prestige’ tasarımıyla dayanıklılıktan ödün vermeyerek, en zorlu hava şartlarına sahip bölgelerde bile bir ortam kurulmasını sağlıyor.

 

Modüler tasarımlara ilgi artıyor

 

Daralan alanlar ve iş ortamları paralelinde modüler ve uyarlanabilir tasarımlara olan ilgi de artıyor. Sade, kesintisiz ve temiz görüntüsü ile dikkat çeken ‘Skyroof Prestige’, esnek, kompakt ve modüler yapısıyla farklı boyutlardaki alanları kapama konusunda geniş bir modülasyon imkânı sağlıyor. Design Turkey Endüstiyel Tasarım Ödülleri’nde, ‘2019 İyi Tasarım Ödülü’nü kazanan biyoklimatik pergola sistemi ‘Skyroof Prestige’ özel makas sistemiyle tavanın yüzde 70’e kadar açılabilmesini sağlıyor. ’Skyroof Prestige’, bu özel senkronizasyon hareketiyle tüm panellerin aynı anda açılarak geriye doğru toplanmasını sağlıyor.


Endüstriyel tasarım ile yapı sektörü de dijitalleşiyor

 

Yapı sektörünün dijitalleşmesiyle endüstriyel tasarım; teknoloji ürünlerinden ev gereçlerine, mutfak eşyalarından yapı ürünlerine dek uzanan çok geniş bir yelpazede aktif bir şekilde rol almaya devam ediyor. Teknolojinin olanaklarıyla iyi fikri kullanıcılara en verimli, en şık ve en uygun maliyette sunulmasını sağlayan endüstriyel tasarım, marka ve tüketici arasında da önemli bir köprü görevi görüyor. Skyroof Prestige tavan profili de, %70’lik toplanma değeri, 325mm’lik genişliği ve 5kg/m altındaki ağırlığı ile toplanabilir tavan sistemleri pazarındaki en verimli tavan panel profili olarak endüstriyel tasarımın yarattığı katma değerin en iyi örneklerinden biri.

 

Yaşam alanlarımıza giren, onları şekillendirmeye başlayan akıllı ürünler, hem hayatımızı hem de tasarımların kullanımını kolaylaştırıyor. Akıllı telefonlarla kontrol edilebilen ‘Skyroof Prestige’, bir tuşla içeriye temiz hava girmesine olanak sağlarken kendi havalandırma senaryonuzu oluşturmanızı da destekliyor.

 

Endüstriyel tasarım bir ihtiyaca cevap vermeli

 

‘Skyroof Prestige’, farklı mekanlar için sunduğu modüler uyumluluk, aksesuar çeşitliliği, sürekli geliştirilebilir yapısı ve modüler tasarımıyla proje alanının en efektif şekilde değerlendirilmesini sağlayarak tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.

 

 

İyi tasarımların önemine ve yaratabildiği katma değere dikkat çeken Mete Mordağ, “Mordag Design Stüdyo ve Palmiye’nin köklü bir iş birliği geçmişi var. Yaklaşık 10 seneye yaklaşan iş birliğimizde 2014’te de Storexy ve Pente tente sistemlerimiz de 2 iyi tasarım ödülüne layık görülmüştü. ‘Skyroof Prestige’ de modüler ve akıllı tasarımıyla kısa süre önce Design Turkey Endüstiyel Tasarım Ödülleri’nde, ‘2019 İyi Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazandı” diyor.

 

Mordağ, “Tasarım sürecinde iyi bir fikre sahip olmak yetmiyor, bu fikrin olabilecek en düşük maliyetle ürüne dönüşebilmesi ve bu ürünün hem ulaşılabilir hem de kolay kullanılabilir bir yapıda olması gerekiyor. Tüm bu süreçleri başarıyla yürüterek endüstriyel tasarımı etkin bir araç olarak kullanan şirketler rekabette büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.

 

Mordag Design “Rasyonel Sanat Stüdyosu” hakkında:

2007’de tasarımcı Mete Mordağ tarafından kurulan Mordag Design Studio, konsept tasarımdan üretime dek endüstriyel tasarım alanında 360 derece destek vermektedir. Teknoloji ürünleri, ev gereçleri, mutfak eşyaları, banyo, aksesuar, mobilya, sualtı, kentsel donatılar, yapı ürünlerini içeren çok geniş bir sektör yelpazesinde faaliyet gösteren markalarla inovatif, kalıcı ürünler üzerine çalışmaktadır. Sunduğu hizmetin yenilikçi yaklaşımı ve mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine 25’in üstünde patentli ürün ve fikir kazandırmıştır. Bu geniş ağın içerisinde 6 farklı sektörde ödüllere sahip Mordağ’ın tasarım imzasını taşıyan milyonlarca ürün 25’i aşkın ülkede kullanıcıları ile buluşmaktadır. Edison Awards ve IF Design Awards gibi dünyanın önde gelen teknoloji ve tasarım yarışmalarında jüri olarak görev yapan Mordağ, Design Turkey 2019’a 5 farklı sektörden 7 tasarımı ile katılmıştır. Katılım sayısının yanında, aldığı 4 İyi Tasarım ödülü ile yerli ve yabancı tasarım ekipleri arasında bu senenin rekor rakamlarına ulaşabilmiştir.

 

Mete Mordağ hakkında:

İstanbul doğumlu Mete Mordağ, 1996’da Alman Lisesi, 2001’de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. Yaratıcı sanatlara olan tutkusunu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirme isteği onu endüstriyel tasarım dünyasına yönlendirdi. Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2005’te İstanbul’a döndü. Geniş bir sektör yelpazesi için güzelliğin ve mantığın ortak bir dilde konuştuğu kalıcı ürünler tasarlayan Mordağ, tasarıma yaklaşımını şöyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”


Hibya Haber Ajansı