Piyasalar perşembe gününü sevmedi

piyasalar-persembe-gununu-sevmedi-11062006

Piyasalar perşembe gününü sevmedi

Dün gerçekleşen FED toplantısından sonra bugün global borsa endekslerinde kar satışı yaşanırken, gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kayıpları var. Powell’ın ekonomik büyüme konusunda bu yıl keskin bir düşüş olacağını belirtmesi risk iştahına sahip olanların hevesini kaçırmış gibi gözüküyor.

FED tüketici ve işletmeleri desteklemek için hamlelerini yapmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca üyeler faizlerin 2021 sonuna kadar değişmeyeceğini öngörüyor.

Anlaşılan o ki V şeklinde toparlanma beklentileri azalıyor. Covid-19 pandemisi henüz bitmiş değil ve dün dünyada görülen en yüksek vaka sayısı görüldü. ABD’de hala yüksek vakalar varken, ırkçılık karşıtı protestolarla insanların sosyal mesafeyi sıfırlamasının vakaları daha da yükselteceğinden endişe edilmeye başlandı. Avrupa’da vakalar nispeten daha ılımlı seyretse de, normalleşme sürecinden sonra durumun ne olacağı bilinemiyor.

ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları

Haftanın sonuna doğru gelirken TSİ 15:30’da ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklandı. Geçtiğimiz hafta 1.87 M olarak gelen veri bu hafta beklentilere yakın bir şeklinde açıklandı ve 1.52 M olarak geldi.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı