obilet.com Türkiye'nin seyahat sektöründeki en büyük internet şirketi

obilet.com-turkiyenin-seyahat-sektorundeki-en-buyuk-internet-sirketi-07022010

obilet.com Türkiye'nin seyahat sektöründeki en büyük internet şirketi

 

Seyahat ve ulaşım sektörüne yenilikçi bir anlayış getiren online bilet satış sitesi obilet.com, büyüme rakamlarıyla da e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren en başarılı firmalar arasında yer alıyor. Fast Company Dergisi’nin ilk sayısı için hazırladığı ve Türkiye’de internet sektörünün en büyük şirketlerini ilk kez cirolarına göre sıralayan listede obilet.com, rakiplerini geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.

 

2012 yılından beri istikrarlı büyüme

İlk günden beri en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten obilet.com’un CEO’su Yiğit Gürocak; “Kullanıcıların farklı firmaları kıyaslayarak bütçelerine en uygun bileti kolay ve güvenli bir şekilde alabilmelerini sağlamak üzere kurulduğumuz 2012 yılından beri ciddi bir ivme ile büyümeye devam ediyoruz. 5 yıl içinde aldığımız 4 önemli yatırımla girişimcilik ruhumuzu canlı tutmaya devam ediyor, firmalarla olan iş birliklerimizi ve verdiğimiz hizmeti nasıl geliştirebileceğimize odaklanıyoruz. Türkiye’nin ciro bazında en büyük internet şirketlerinden biri olarak ve seyahat sektörünün en büyük şirketi olarak listede yer almaktan dolayı mutluyuz, çünkü her başarılı adımda daha fazlasını yapmak için güç buluyoruz” dedi.

 

Gürocak, aldıkları yatırımlarla sürekli bir gelişim içinde olduklarını vurgulayarak; “2019’un 4. çeyreğinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’dan aldığımız yatırımla büyümeye devam ediyoruz. Yine 2019 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen araştırmaya göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer aldık” dedi.

 

obilet.com 2018 yılının 2. çeyreğinde Startups Watch verilerine göre yurt dışından en çok yatırım alan Türk şirketi; 2019 yılında ise “Deloitte Teknoloji Fast 50” programında da Türkiye'nin en hızlı büyüyen turizm teknoloji şirketi olmuştu.

 

“Hedeflerimizi yükseltiyoruz”

Gürocak, obilet.com web sitesi ve mobil uygulamasında toplam 400 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını söyleyerek; “2019 yılında 10 milyona yakın bilet satışı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de sağladığımız kaliteli ve güvenilir hizmetleri geliştirmeyi ve hedeflerimizi yükselterek daha fazla insana ulaşmayı planlıyoruz. 2020 yılı özelinde yaklaşık 17-18 milyon bilet satmayı hedefliyoruz” dedi.

obilet.com mobil uygulamaları 2015 senesinde, Mastercard’ın 36 Avrupa ülkesinden en iyi mobil uygulamalar arasında yaptığı değerlendirmeye göre “Avrupa'nın En İyi Seyahat Uygulaması” seçildi.

 

obilet.com hakkında:

obilet.com, Türkiye’nin en seçkin otobüs firmalarını bünyesine katarak, kullanıcılarına en iyi firmaları kıyaslama ve kendilerine en uygun otobüs ve uçak biletini bulma imkanı sağlamak için Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından 2012 yılında kuruldu. 2015 yılında Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital şirketleri tarafından yatırım alarak, grup şirketleri bünyesine katıldı. 2018 yılının 2. çeyreğinde en çok yatırım alan Türk şirketi olan obilet.com’un toplam ziyaretçi sayısı kurulduğu günden bu yana 400 milyona ulaştı. obilet.com, Türkiye sıralamasında en çok ziyaret edilen seyahat siteleri arasında yer alıyor. obilet.com’un 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilen mobil uygulamaları ise 2015 yılında MasterCard tarafından Avrupa’nın En İyi Seyahat Uygulaması seçildi.


Hibya Haber Ajansı