Cartıer women's ınıtıatıve 2021

cartier-womens-initiative-2021-17062003

Cartıer women's ınıtıatıve 2021

Cartier Women’s Initiative, 31 Temmuz 2020’ye kadar devam edecek olan 2021 dönemi başvuru sürecini başlattı. Yeni dönemde 7 bölgesel ödüle ilaveten, Bilim & Teknoloji Lideri olarak bu alanda yaşadıkları toplumlarda etki yaratan üç kadın girişimci daha ödüllendirilecek.

Cartier 2006’dan bu yana, INSEAD Business School ile yaşadıkları toplumlarda sosyal ve ekonomik etki yaratan kadın girişimcileri güçlendirerek değişime öncülük etmeyi amaçlıyor. Cartier Women’s Initiative’in misyonu, kadın girişimcilere ve başarılarına ışık tutarak, kurdukları şirketleri büyütmeleri ve liderlik becerilerini geliştirmeleri için gerekli finansal ve sosyal desteği sağlamak. Her yıl düzenlenen uluslararası girişimcilik programı, dünyanın her bölgesinden ve her sektörden, güçlü ve sürdürülebilir sosyal ya da çevresel etki yaratmayı amaçlayan kadın girişimcilere ve şirketlere açık. Program, başladığı günden bu yana 56 ülkeden gelecek vaat eden 240 kadın girişimciye şirketlerini ileriye taşımaları için 3 milyon Dolar'ın üzerinde destek sundu.

Program Yeni Bir Alanla Büyüyor

Programın etkisini ve anlamını arttırmak amacıyla mevcut 7 bölgesel ödüle ek olarak, 2021 itibariyle Bilim & Teknoloji Lideri olarak bu alanda sosyal ve ekonomik etki ve katkı yaratan üç kadın girişimci daha ödüllendirilecek. Program, bilimsel ve teknolojik inovasyonları geleceğe taşıyan ve etki yaratan kadın girişimcileri desteklemek üzere tasarlanan yeni bir kategori. Programda sekiz kazananın her biri 100.000 USD, ikinci ve üçüncüler ise 30.000 USD alacak. 8 kazanan ve 16 finalist, stratejik finansal düşünme, birebir strateji mentorluğu, medya görünürlüğü ve uluslararası profesyonel iletişim ağı fırsatları konularında destek alacak, INSEAD yönetici eğitim programına katılacak.

Cartier Women’s Initiative’in 2021 yılı başvuruları 31 Temmuz 2020, saat 14:00’te (CEST) sonra erecek. Program hakkında detaylı bilgi için www.cartierwomensinitiative.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cartier Women’s Initiative 2020 – Lider Kadın Girişimciler

Kuzey Amerika

Stephanie Benedetto

Queen of Raw

Queen of Raw, şirketlerin sürdürülebilir ve stokta kalan kumaş ve tekstil ürünlerini alıp satabileceği, böylece israf edilen malzemelerin yakılmak yerine bu malzemelerin yeniden değerlendirebileceği online bir platform.

Latin Amerika & Karayipler

Adriana Luna Diaz, Meksika

Tierra de Monte

Tierra del Monte, bitki ve toprak verimliliğini arttırmak, hastalıkları ve zararlı böcekleri güvenli, etkin ve en fakir üreticiler için bile ulaşılabilir biçimde kontrol altına almak için bakteri ve mantarlardan yararlanan bir teknoloji geliştirdi.

Güney Asya

Chunguang (Charlotte) Wang, Çin

Equota Energy (Technology) Shanghai Co Ltd

EQuota, veri analizine dayalı enerji verimliliği çözümleri sunan Çin merkezli bir şirket. Müşterilerin enerji tüketimini gerçek zamanlı olarak anlamalarına yardımcı olan şirket, enerji tüketimini azaltmaları, maliyet tasarrufu elde etmeleri ve çevresel etki yaratmaları amacıyla operasyonel düzenlemeler yapmaları için müşterilerine tavsiyelerde bulunuyor.

Güney Asya & Okyanusya

Joanne Howarth, Avusturalya

Woolpack Australia – Planet Protector Packaging

Woolpack Australia, transit halindeki sıcaklığa karşı hassas mallar için çevreye duyarlı ve yalıtımlı paketler üretiyor. Woolpack, piyasada standart olarak kullanılan Genişletilmiş Polistiren (EPS) yerine atık koyun yünü kullanıyor.

Avrupa

Anna-Sophie Hartvigsen, Danimarka

Female Invest

Kadınlara yatırım yapma konusunda eğitim veren Female Invest, üyelik modeline dayalı konferanslar ve atölye çalışmaları gibi fiziksel etkinlikler ve online kurslar aracılığıyla finansal eğitimler düzenleyerek finans sektöründe daha fazla kadının istihdam edilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Sahra Altı Afrika

Temie Giwa-Tubosun, Nijerya

Life Bank

Lifebank, kendi motosikletleri ve teknelerinden oluşan ağıyla, Dünya Sağlık Örgütü ile uyumlu kan ve oksijen gibi hayati ürünlerin 7/24 hastanelere temin edilmesini sağlıyor.

Orta Doğu & Kuzey Afrika

Nadia Gamal El Din, Mısır

Rahet Bally

Rahet Bally Kart, 1000’i aşkın markada indirimin sağlık uzmanları ve hastanelere erişimini sağlıyor. Rahet Bally Dönüşüm Programı, kişiye özel egzersizler sunan bir fitness programı. The Cloud by Rahet Bally ise, psikiyatrik danışmanlık hizmeti, spor salonu ve bebek bakıcılığı da dahil olmak üzere bir annenin ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri sunan bir tesis.

INSEAD Business School

Dünyanın önde gelen ve en büyük lisansüstü işletme okullarından biri olan INSEAD, iş dünyasını ve toplumu dönüştüren sorumluluk sahibi liderler yetiştirmek amacıyla insanları, kültürleri ve fikirleri bir araya getirir. Bu dünya perspektifi ve kültürel çeşitlilik, araştırmalarının ve eğitimlerinin her safhasında kendisini gösterir. Avrupa (Fransa), Asya (Singapur), Orta Doğu (Abu Dabi) ve Kuzey Amerika’daki (San Francisco) kampüsleriyle INSEAD’in işletme eğitimi ve araştırmaları dünyanın dört bir yanında yürütülmektedir. Okulun, 41 ülkeden 165 tanınmış öğretim üyesi, 1,300 öğrencisine ve yöneticilere özel eğitim programlarındaki 11.000 yöneticiye her yıl ilham vermektedir.

www.insead.edu

Hoffmann Global Institute for Business and Society

Hoffmann Global Institute for Business and Society, INSEAD’ı Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri veya SDH’lerle uyumlu hale getirme çalışmalarına öncülük etmektedir. Enstitü, bu amaçla inovatif iş modelleri araştırır ve geliştirir; sürdürülebilir operasyonları keşfeder; dünya çapındaki mezunlarını süreçlerine dahil eder ve geleceğin liderlerinden oluşan çok çeşitli bir gruba ilham verir. Enstitü, INSEAD’ı örnek uygulamalarıyla öncü olan ve başkalarını da bunu yapma konusunda güçlendiren sürdürülebilir bir okul haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Hibya Haber Ajansı