news-details

Сънища по време на коронавирус: Как се промениха и защо?

„Бях заложник на лош човек с пистолет и единственото нещо, за което моите близки се тревожеха, беше, че не мога да приготвя храната им.“ 
"Сънувах червено небе, където хиляди самолети избухнаха над мен и бях хванат в капан в морето с останки, паднали над мен." 
„Сънувам, че мечтая за приключения в далечни страни, да срещам нови хора, които никога не съм виждал досега. Събуждам се съжалявам, че няма да мога да ги видя отново. "
Това са само някои от примерите, които читателите на Medical News Today дадоха, когато попитахме какви сънища са имали от началото на пандемията. Откакто Световната здравна организация (СЗО) обяви пандемията от коронавирус през март 2020 г., много страни по света са предприели строги мерки за ограничаване разпространението на вируса. Те включват регионални и национални блокировки и ограничения за пътуване. Хората отчитат промени в психичното здраве на пандемията и произтичащите от това мерки. Едно от най-необичайните събития, за които хората съобщават по време на пандемията е промяната в естеството или интензивността на нощните сънища.В последните месеци все повече и повече хора забелязват, че мечтите им изглеждат по- странни или по- реални от обикновено.

Hibya Haber Ajansı