Dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç eden Türk markası

dunyaya-rayli-sistemler-icin-trafo-ihrac-eden-turk-markasi--09062012

Dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç eden Türk markası

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli rol oynuyor. Raylı sistem projelerinde kullanılan Elektra Elektronik’in trafoları, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretiliyor. Türkiye’deki çok sayıda projede kullanılan Elektra Elektronik transformatörleri, hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih ediliyor.

Transformatör (trafo) üretmek amacıyla 40 yıl önce kurulan ve bugün 6 kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ile elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik, ileri teknoloji transformatörleri ile demiryolu sektöründe de yoğun ilgi görüyor. Şirketin raylı sistem transformatör ürün grupları arasında; izolasyon transformatörleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları ile teknik bina yükseltici ve indirici trafoları yer alıyor.

Türkiye’deki trenlerin transformatörlerini üretti, Çin’in dikkatini çekti

Demiryolu projelerine yüksek katma değerli çözümler sunan transformatör sektörünün öncü markası Elektra Elektronik, ürünlerini Türkiye’de üretiyor ve kullanımda olan pek çok vagonun altında trafoları ile yer alıyor. Sektöründe sahip olduğu tecrübe ve transformatörlerinin kaliteleri ile Çin’in de dikkatini çeken Elektra Elektronik, hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyor. Elektra Elektronik’in ülkemizdeki demiryolu referans projeleri arasında; Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İZMİR (Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA (Samsun-Kalın) hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, GSM-R (Kayseri-Sivas-Çetinkaya) hattı, BAŞKENT RAY hattı, Ankara Kuzey Sincan hattı ile Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi ve Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları yer alıyor.

 

CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun transformatörler

Hareket eden trenin sinyalizasyon sisteminin besleme ünitelerinde kullanılan trafolar, Elektra Elektronik’in Türk mühendisleri tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanarak üretiliyor. Yüksek manyetik geçirgenlikli demir nüve, isteğe göre bakır veya alüminyum sarım, düşük kayıp, yüksek verim, maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma için vakumda vernikleme gibi özellikleriyle öne çıkan Elektra Elektronik transformatörleri, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretiliyor. İleri teknoloji ile üretilen Elektra Elektronik transformatörleri; yüksek ürün kalitesi, enerji kalitesi, besleme ve kompanzasyon ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.


Hibya Haber Ajansı