Merck Çalışanlarından kansere karşı Cesur ol çağrısı

merck-calisanlarindan-kansere-karsi-cesur-ol-cagrisi--04022003

Merck Çalışanlarından kansere karşı Cesur ol çağrısı

Merck Türkiye çalışanları Dünya Kanser Günü’nde kansere karşı farkındalığı artırmak için bir etkinlik gerçekleştirdi. Kanser Savaşçıları Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, kanser konusunda farkındalık oluşturarak, hastalıkla mücadelede cesur olunması gerektiği mesajı verildi

 

 

Kanser her yıl 9.6 milyon insanın ölümüne sebep oluyor, bu sayının 2030'a kadar neredeyse iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Kanserle mücadelenin dünyaya yıllık toplam maliyeti ise 1.16 trilyon dolar. Otoriteler yaygın kanserlerin en az üçte birinin önlenebileceğine dikkat çekiyor. Bu da kanser konusunda bilinçlenme, erken teşhis, zamanında uygun tedavi ile yılda 3,7 milyon insanın hayatının kurtulması anlamına geliyor.

 

Bu yılki 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nun teması, Union for International Cancer Control (Uluslararası Kanser Kontrol Birliği) tarafından “I am, I will” (Ben kimim, ne yapacağım) ve “Be bold” (Cesaretli ol) olarak belirlendi.

 

Bu çerçevede, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Merck Türkiye çalışanları ve Kanser Savaşçıları Derneği üyeleri, kurdukları stand ve dağıttıkları broşürlerle kanserden korunmak için konuya dikkat çekmenin daha da ötesinde, günlük hayatın içinden insanlara dokunarak ‘Harekete Geçme”nin önemini gündeme taşıdılar.

 

 

Broşür dağıtıp, "Harekete geçin" dediler

Kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için harekete geçen, Merck Türkiye çalışanları Kanser Savaşçıları Derneği’nin gönüllülük aktivitesine destek verdiler. Önce Onkoloji Uzmanı Dr. Esat Namal’dan kanserden korunma yöntemleri, doğru bilinen yanlışlar ve bu hastalıkla mücadelede yüzleşme ve cesur olmanın önemi hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra, “Cesurum ve ben kanser farkındalığı için harekete geçeceğim” yazan tişörtlerini giyerek bu hastalığın insanlığa ve dünyaya olan yüküne dikkat çekmek için bir AVM’de bilgilendirici broşürler dağıttılar.

Dağıtılan broşürlerde bilinçlenmek, bilinçlendirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek için kanser farkındalığını arttırmanın önemine şu mesajlarla dikkat çekildi:

 

CESURUM ve BEN

Bilgileneceğim

Destek olacağım

Kontrole gideceğim

Adımlarımı sağlıklı bir gelecek için atacağım

Farkındalık için konuşacağım

 

Bunları biliyor musunuz?

 

Kanserin genel belirtileri ve semptomları hakkında bilgi sahibi olalım ve çevremizdekileri bilgilendirelim.

Kanser tedavisiyle ilgili ön yargılar ve yanlış bilgiler, tanı ve tedaviden kaçınmaya neden olabilir.

Kanser taramaları ve erken tanı doğru, etkili bir tedaviye ulaşmak için önemlidir.

Kanser, dünya çapında ikinci önde gelen ölüm nedenidir.

Kanserden ölümlerin yüzde 70'i düşük ile orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir.

 

 

 

Bilgi için: İletişim Ofisi / Türkan Hiçyılmaz 0212 324 80 17- 0532 651 37 60 turkan.hicyilmaz@iletisimofisi.com

 

Merck Hakkında

Dünyanın lider bilim ve teknoloji şirketlerinden Merck, sağlık hizmetleri, yaşam bilimleri ve performans materyalleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirketin yaklaşık 56.000 çalışanı, daha keyifli ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamanın yeni yollarını bulmak için her gün milyonlarca insanın hayatında olumlu bir fark yaratmak amacıyla çalışmaktadır. Merck, gen düzenleme teknolojilerini geliştirme ve benzersiz yöntemler keşfetmekten, akıllı cihazlar kullanarak en zorlu hastalıkları tedavi etmeye kadar her alanda varlığını göstermektedir. 2018 yılında Merck, 66 ülkede 14,8 milyar avroluk satış yapmıştır.

Bilimsel merak ve sorumluluk sahibi girişimcilik, Merck’in teknolojik ve bilimsel gelişiminin kilit unsurları olmuştur. Merck, 1668 yılındaki kuruluşundan bugüne bu şekilde büyümüştür. Şirketi kuran aile, halka açık şirketin hisselerinin çoğunluğuna sahip olmayı sürdürmektedir. Merck, Merck adının ve markasının küresel haklarına sahiptir. Bu konudaki tek istisna ABD ve Kanada’dır; Merck’in farklı iş kolları bu ülkelerde sağlık alanında EMD Serono, yaşam bilimlerinde MilliporeSigma ve performans materyallerinde EMD Performance Materials adıyla faaliyet göstermektedir. http://www.merck.com.tr/tr/index.html


Hibya Haber Ajansı