Türk Eğitim Vakfı, değerli bağışçısı Türkan Sedefoğlu’nu unutmadı

turk-egitim-vakfi-degerli-bagiscisi-turkan-sedefoglunu-unutmadi--17012011

Türk Eğitim Vakfı, değerli bağışçısı Türkan Sedefoğlu’nu unutmadı

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye’deki radyo reklamcılığının öncü isimlerinden biri olan vasiyet ve hiba bağışçısı Türkan Sedefoğlu’nu vefatının 29. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen bir törenle andı. Törene TEV yönetimi, bursiyerleri, TEVİTÖL ve TEV Türkan Sedeoğlu İlkokul öğrencileri ile Sedefoğlu’nun yakınları katıldı.

Türkiye’deki radyo reklamcılığının öncülerinden Türkan Sedefoğlu, ölümünün 29. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.16 Ocak Perşembe günü gerçekleşen anma törenine, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı yetkilileri ve bursiyerleri, TEVİTÖL ve TEV Türkan Sedefoğlu İlkokul öğrencilerininyanı sıra Sedefoğlu’nun ailesi ve yakın dostları da katıldı.

Törende konuşan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, “1991 yılında aramızdan ayrılan Türkan Sedefoğlu, Vakfımıza çok değerli katkılar sağlayan isimler arasında ön saflarda yer alıyor. Tüm mal varlığını eğitime katkı sağlamak, çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak için Vakfımıza bağışladı. Türkan Sedefoğlu’nun fonundan bugüne kadar 14 bine yakın burs desteği sağlandı. Ayrıca vasiyeti gereği Kuzguncuk’ta 27 derslikli, 778 öğrencinin eğitim gördüğü bir ilköğretim okulu ve üstün başarılı ve yüksekpotansiyelli çocukların eğitim gördüğü TEVİTÖL’de kız öğrenci yatakhanesi yapıldı. Türkan Sedefoğlu aynı zamanda gençlere örnek teşkil eden, ilham veren bir isim. Bir hayal kurarak Türkiye’de olmayan radyo reklamcılığı sektörünü hayata geçirmiş, çok çalışmış. Bu alanda ilk olmak onu korkutmamış, cesaretle ilerlemiş ve birçok kişiye ekmek parası sağlamış. Kendisini her zaman şükran ve rahmetle anacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.


Hibya Haber Ajansı