MÜSİAD ile UDEF güçlerini birleştirdi

musiad-ile-udef-guclerini-birlestirdi--19022009

MÜSİAD ile UDEF güçlerini birleştirdi

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. MÜSİAD Genel Merkez binasında düzenlenen imza törenine, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat katıldı.

 

Anlaşma kapsamında, uluslararası öğrenci buluşmaları organize etme, uluslararası öğrencileri Türkiye’deki üniversitelere getirme, bilimsel, kültürel, akademik ve sosyal alanlarda ortak projeler geliştirme gibi konular üzerine iş birliği sözü verildi.

 

Nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve istihdam gibi alanları da içeren protokolle, UDEF’in yönlendirdiği yabancı uyruklu öğrencilerin, yurt içi ve yurt dışındaki MÜSİAD Üyesi şirketlerde staj yapması ve öğrencilere iş imkânları sağlanması da öngörülüyor.

 

Ülkemizin Marka ve Prestijine Önemli Bir Katkı Sunacak

 

İmza töreninde konuşan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, uluslararası öğrencilerin Türkiye’de eğitim görmesinin ilerleyen yıllarda ülkemizin marka ve prestijine büyük bir katkı sunacağını vurguladı. Bu durumun siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda olumlu yansımaları olacağına dikkat çeken Kaan, yapılan anlaşmayla öğrencilerin iş dünyasında tecrübe kazanmalarına ve network edinmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Kaan, iş birliği protokolünün iki kurum için de hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

MÜSİAD Ülkemizin En Önemli Amiral Gemilerinden Bir Tanesi

 

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat, MÜSİAD’ın ülkemizin en önemli sermaye platformlarının başında geldiği ifade etti. Türkiye’nin bugün siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda dünyaya açılan bir ülke olduğunu belirten Bolat, “MÜSİAD da bunun amiral gemilerinden birisi” değerlendirmesinde bulundu.

 

UDEF’ın kuruluşu, vizyonu ve misyonu hakkında da bilgi veren Bolat, şunları kaydetti:

 

“UDEF, ülkemize gelen uluslararası öğrencilerle ilgilenmek üzere 2004 yılında kurulan önemli bir sivil toplum kuruluşu. Bugün ülkemizde 178 bin uluslararası öğrenci bulunuyor. UDEF bünyesindeki 65 dernekle birlikte, 10 binlerce öğrencimizle bu çalışmayı yürütüyoruz. Uluslararası öğrencileri ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda ülkemizden yurt dışına uzanan önemli bir köprü olarak görüyoruz. Bu nedenle MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki gücüyle, UDEF’in organizasyon kabiliyetini birleştirmek istiyoruz.

 

Attığımız imzalarla ülkemize katkı sağlayacak güzel bir faaliyete besmele çekmiş olduk. Anlaşma kapsamında,her iki tarafın artı ve güçlü taraflarını birleştirmeyi, uluslararası öğrencilerin mezun olup gittikten sonra ülkemizle olan ilişkilerini sürdürmesini, öğrencilerimizin hem ülkemizdeyken hem de kendi ülkelerine gittiklerinde ekonomimize katkı sağlamalarını istiyoruz. Gerek ticari iş birlikleri gerek kültürel iş birlikleri noktasında MÜSİAD ile UDEF’in birlikte çok güzel organizasyonlara imza atacağına inanıyoruz.”


Hibya Haber Ajansı