TransferGo 10 milyon dolar yeni yatırım aldı

transfergo-10-milyon-dolar-yeni-yatirim-aldi-18062001

TransferGo 10 milyon dolar yeni yatırım aldı

Uluslararası Para Transferi Şirketi TransferGo’nun müşteri sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. TransferGo diğer yandan 11 yeni pazara giriş yaparak yenilikçi hizmetini sunduğu coğrafyayı daha da büyütmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, en güncel müşteri ve işlem sayılarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada TransferGo’nun, globalde müşteri sayısının 2 milyonu aştığı ve müşteri sayısının her gün artmaya devam ettiği belirtildi. TransferGo geçen sene Eylül ayında 1,5 milyon müşteriye ulaştığını duyurmuştu.

11 yeni pazara daha giriliyor

Şu anda toplamda 65 ülkeye hizmet veren, Londra, Vilnius, Berlin, Varşova ve İstanbul’da ofisleri bulunan TransferGo’nun müşteri sayısı artarken, şirket bir yandan yeni pazarlara da giriş yaptı. TransferGo, en son olarak Japonya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Singapur ve Gana’nın aralarında olduğu 11 yeni pazara hizmetini sunmaya başladı. Böylece Avrupa fokusu dışında Uzakdoğu Asya ve Afrika pazarlarındaki operasyonunu da güçlendirdi.

10 milyon dolar yeni yatırım

TransferGo diğer yandan 10 milyon dolarlık ek yatırım aldığını da duyurdu. Bu yatırım turu Seventure ve Vostok Emerging Finance önderliğinde gerçekleşti. Bu yatırım turunda aynı zamanda mevcut yatırımcılar Hard Yaka, Revo Capital ve Bootstrap Europe da yer aldı.

En hızlı büyüyen pazarlardan biri Türkiye

TransferGo CEO'su ve kurucu ortağı Daumantas Dvilinskas, yeni gelişmelere dair şöyle konuştu: “Dünya her geçen gün, nakitsiz bir topluma doğru evrilirken, bizim dehizmetimiz her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bu zorlu koşullarda hem mevcut hem de yeni müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz 2 milyon müşteri sayısını aşarak çok önemli bir dönüm noktasına daha ulaşmamız, müşteri odaklı yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır.

Dvilinskas, TransferGo’nun karantina döneminde %30 büyüdüğünü belirtirken, özellikle Türkiye, Hindistan, Ukrayna ve Nijerya’ya yapılan para transferlerinin bu dönemde çok hızlı artış gösterdiğini kaydetti.

Merkezi İngiltere'de bulunan TransferGo’nun müşteri tabanı ağırlıklı olarak ailelerine para gönderen göçmenlerden oluşuyor. TransferGo üstünden şu ana kadar yedi milyondan fazla işlem gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı