İsviçre Modeli Eğitim Dünya’ya Açılıyor

isvicre-modeli-egitim-dunyaya-aciliyor---11091910

İsviçre Modeli Eğitim Dünya’ya Açılıyor

İsviçre, markalaşan eğitim sistemini ihraç etmeye başladı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pilot bölgeler artık İsviçre’nin radarına giriyor, öğrenci kotaları artıyor. Dubai’de yer alan Swiss Scientific School kapılarını 2020 itibariyle Türk öğrencilere açmaya hazırlanıyor. İsviçre Bilim Okulları Türk öğrencileri de bünyesine katmak için İstanbul Bomonti Adada 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Swiss Days'de Türk öğrencilerle buluşacak.

Türkiye İsviçre bilim okulunun radarına girdi. Türkiye’nin pilot bölge seçilmesiyle birlikte kendi IB (Uluslararası Bakalorya) sistemini dünyanın çeşitli bölgelerinde uygulamak üzere önemli bir adım atan Swiss Scientific Boarding School çalışmalarını Dubai’ye de taşıyor.

Gelişen dünyanın yeni finans düzeninde teknoloji ve hizmet alanında global ekonomiye yön veren Dubai, aynı zamanda eğitimin de merkezi olacak. Bu iş birliğiyle Dubai’de 2015 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Swiss Scientific Boarding School 2020 yılında Türkiye’den beş öğrenciyi bünyesine katacak. İlk kez kayıtlarında Türkiye’yi hedef alan okul, ilk Türk öğrencilerine eğitim vermeye 2020 eğitim öğretim yılında başlayacak. Genç üniversiteli adaylarının Türkiye’de kayıt olarak girebilecekleri yetenek sınavların değerlendirmeleri Dubai’de yapılacak. Sınav sonucu yüksek değerlendirme alan öğrenciler; Dubai’de İsviçre eğitimi almaya hak kazanacak.

Dünyanın sayılı bilim okullarından, sahip olduğu eğitim sistemiyle gelecek dünyanın bilim ve iş insanlarını yetiştiren Swiss Scientific Boarding School bu çalışmalarıyla dünya çapında eğitim markası olmayı hedefliyor.

York Education Solutions kurucusu Burçin Önal Türkiye’nin pilot ülke seçilmesiyle ilgili olarak; “Bu eğitim dünyasında açıkça bir devrim olduğunu bize gösteriyor. İsviçre okulları genellikle kendi okul not ortalamalarını yüksek tutacak öğrenciler seçer. Türkiye’den kayıt alan İsviçre okullarının kazandığı başarılı öğrenciler nedeniyle bu sene ilk kez Türk öğrenci kontenjanı Swiss Scientific Boarding School’da açıldı. Bu da yeni dönemde Türkiye’nin çok daha başarılı okullara öğrenci yerleştireceğini bize gösteriyor. Bu sene bu okul için beş yüzden fazla başvuru alacağımızı tahmin ediyoruz. Dubai hem konumu hem de barındırdığı şartlar nedeniyle özellikle bilim ve finans alanında eğitim alan gençler için oldukça avantajlı bir ülke.

Yüksek çözünürlüklü görsellerin tümüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

York Education Hakkında:

York Yurt Dışı eğitim Danışmanlığı 2012 yılında eğitimci Burçin Önal tarafından kurulmuş, yurt dışında 220 den fazla dil ve yaz okulunun yanı sıra sahip olduğu British Council ve Quality English akreditasyonları ile özellikle İsviçre, İngiltere ve Kanada Lise ve Üniversiteleri’ne VIP danışmanlık ve yerleştirme hizmeti vermektedir. Öğrencileri genç yaştan itibaren takip edip kariyer hedeflerine ekip olarak alternatifler sunar. Ailelerine süreç ve hedefleri konusunda raporlar sunup izlenebilme özelliği sağlamaktadır. Yerleştirme ve kariyer danışmanlığının yanı sıra yurtdışında; araç servis, konaklama, dadı, asistan, özel öğretmen, portfolio danışmanlığı, akademik sınav danışmanlığı, vize hizmetleri gibi birçok yan servisi de velilerin ve öğrencilerin hizmetine sunmaktadır. İngiliz ve İsviçre okulları tarafından en saygın ve profesyonel danışmanlık şirketi olarak takdim edilmektedir

Swiss Days Hakkında:

Swiss Business Hub Turkey (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Turkey (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) İsviçre 2019 Günlerini (Swiss Days 2019) İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu desteği ile İstanbul’da ilk kez 20-22 Eylül tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada da düzenleyecek.

İsviçre’yi ve İsviçre şirket ve markalarını tanıtmak amacıyla Swiss Days 2019, İsviçre sanatını, kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, eğitimini ve daha fazlasını ilk kez İstanbul’da gerçekleştireceği benzersiz bir platform ile sunmaya hazırlanıyor.

Kaynak:kingdomistanbul