Güne Bir Kala

gune-bir-kala-11091909

Güne Bir Kala

Haftaya alıcılı başlayan BİST100 endeksi ilk işlem gününde 99.800 seviyesini gördükten sonra özellikle Bankacılık Sektörünün TCMB Faiz İndirim beklentisi ve enerji sektörü şirketlerinin borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların etkisiyle yükselişe geçti ve önce 100.500 geçti ve haftanın ikinci işlem gününü de %0,60 değer kazanımı ve 607 puan yükselişle 101.200 direncinden tamamladı.

101.300 seviyesinin aşılması durumunda endekste 103.500 ve daha yukarıda 104.100 hedef değerler olarak karşımıza çıkmakta. Vadeli tarafında ise 129.300 seviyesinin aşılması durumunda 131.600 diğer önemli hedef seviye.

Küresel Piyasalarda Enflasyon Büyüme ve Merkez Bankaları toplantıları ve kararlarını odaklandığımız haftada Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’u görevden alması ve Brexit çıkmazıyla boğuşan İngiltere Başkanı Johnson açıklamaları damga vurmaya devam ediyor. ABD Ticaret Bakanı’nın Türkiye ziyareti ve bakanlar düzeyinde yapılan açıklamalarda yine takibimizde.

Trump/Bolton:

  • Bolton'un dış ilişkiler konusunda yönetimle yaşadığı birçok sürtüşme görevden almanın gerekçesi oldu.
  • ABD Basınına göre: Bolton ve Dışişleri Bakanı Pompeo arasında sıklıkla yaşanan sürtüşmeler Trump’ın sabrını taşırdı.
  • Bolton ve Pompeo’nun İran konusunda aynı görüşlere sahip olduklarını ancak Kuzey Kore ve Afganistan konularında ikili arasında bir ayrım yaşandığı belirtildi.
  • Bolton’un görevden alınmasının ardından Petrol Fiyatları Brent ‘te 62.47 dolara geriledi.

Manşette Neler Var

  • Çin, ABD’den ithal ürünler için gümrük tarifelerinden muaf olanların listesini yayınladı. Çin'in muafiyet listesinde gıda ürünleri ve madeni yağlar bulunuyor. Çin'in uygulayacağı muafiyet 17 Eylül'den itibaren geçerli olacak
  • ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldığını açıkladı.
  • Avrupa Borsaları İtalya hariç alıcılı seyirle kapandı.
  • Trump, 11 Eylül'den bu yana en kapsamlı güncellemeleri içeren başkanlık kararnamesine imza attı.
  • Türkiye Bankalar Birliği "Elektrikte yapılandırma ihtiyaçlı portföy 12-13 milyar dolar. Elektrikte 2019'da 10 milyar dolar yapılandırma bekleniyor. En olumsuz senaryoda dahi bu kredilerin sermaye yeterlilik oranına etkisi %0,23" açıklamasında bulundu.
  • ABD Dışişleri/Pompeo, Başkan Donald Trump'ın "hiçbir ön şart olmadan" İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Haftaya alıcılı başlayan BİST100 endeksi ilk işlem gününde 99.800 seviyesini gördükten sonra özellikle Bankacılık Sektörünün

A1 Capital Günlük Bülten