Endeks 120 Bin üzerinde tutunmayı deniyor

endeks-120-bin-uzerinde-tutunmayi-deniyor-12022009

Endeks 120 Bin üzerinde tutunmayı deniyor

Dün güne güçlü başlangıç yaptıktan sonra haber akışlarının etkisi ile eksiye dönen endeks akşam saatlerinde yeniden toparlandı. Günü 119.797 puanla %1.23 yukarıda bitiren BIST100, fiyat hareketlerinde 120 Bin üzerine atmasına karşın bu seviyenin üzerinde kalıcı olamadı. Bugün ABD’den gelen üst düzey yetkili isimlerin Türkiye’de İdlib gündemini görüşmesi ve bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İdlib konusunda kararlarını açıklaması bekleniyor. Dolayısıyla veri gündemi sakin olan bir günde haber başlıkları ile hareketin artması söz konusu olabilir. Dolar/TL kanadında ise 6.05 seviyesini test etmesi ile uzun bir aranın ardından en yüksek seviyeye ulaşan parite anlık olarak 6.02 üzerinde şekilleniyor. CDS primindeki artışın devam ediyor olması ve jeopolitik riskler TL kanadında kırılganlığa neden olmakta. Dolayısıyla 6 TL bölgesinde kur için temkinli olmakta fayda var.

 

Yurtdışında ise dün ABD endeksleri rekor kapanış gerçekleştirdi. Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde yapmış olduğu sunumda özellikle virüse dair ekonomi için endişenin aksine daha nötr bir tablo beklentisi risk iştahını destekledi. Bu sabah vadelilerde artıda ve Asya endeksleri de alıcılı seyrediyor. Ons altın ise güvenli liman talebinde bir miktar azalış söz konusu olmasına karşın 1570$ üzerindeki stabil seyrini koruyor. Petrol fiyatları ise, virüsün yayılım ve vaka sayısına dair artış hızının yavaşlaması ile hafif pozitif seyir izliyor.

Endeks 120 Bin üzerinde kalıcı olabilir mi?

Manşette Öne Çıkanlar

·         St. Louis Fed Başkanı J. Bullard, Fed'in geçen yıl yaptığı faiz indirimlerinin ABD ekonomisinin geçen yıl karşı karşıya kaldığı olumsuzlukların hafifletilmesine yardım ettiğini belirtti.

·         Fed Başkanı J. Powell Kongre'deki sunumunda koronavirüsün Çin ve küresel ekonomiye etkilerini yakından takip ettiklerini bildirdi.

·         Rusya Enerji Bakanı, bugün Rus petrol firmaları ile OPEC ve OPEC dışı üreticilerin anlaşmasını tartılmak üzere bir araya geleceğini bildirdi.

·         Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye rejiminin İdlib'teki saldırılarıyla ilgili olarak atılacak adımlara dair bugün açıklama yapacağını belirtti.

·         Değerli konut vergisi 1 yıl ertelendi, vergi oranları değişti.

·         ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi J.Jeffrey, Türk Hükümeti ile durumu gözden geçirmek için burada olduğunu ve mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay pozitif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı