Varank: Mayıs'a kadar 5 bin solunum cihazı üreteceğiz

varank-mayisa-kadar-5-bin-solunum-cihazi-uretecegiz-20042002

Varank: Mayıs'a kadar 5 bin solunum cihazı üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan brifing aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, solunum cihazı üretimi için bakanlığın destekleriyle kurulan Biosis isimli bir girişim firmasının sadece 14 gün gibi kısa bir sürede ilk yerli solunum cihazını ürettiğini, testleri tamamlanmış bir kısım ürünlerin Sağlık Bakanlığına teslim edildiğini söyledi. Varank, "Mayıs ayı itibariyle 5 bin cihazımız üretilmiş olacak" dedi.
Bakan Varank'ın konuşması şöyle:
"Koranavirüs salgını pek çok gelişmiş ülkeyi aciz bırakırken, Türkiye ayaklarının üstünde dimdik duruyor.Bu salgında en kritik ihtiyaçlardan birinin yoğun bakım solunum cihazları olduğunu biliyorduk. Sağlık envanterimiz solunum cihazı bakımından aslında güçlü ama biz süreç içinde bir sıkıntıyla karşılaşmamak amacıyla hareket ettik.
Kendi imkanlarımızla bu cihazları üretmek için Sağlık Bakanlığı ile eş güdüm içinde harekete geçtik. Bakanlığımızın destekleriyle kurulan Biosis isimli bir girişim firmasının bu alanda yaptığı çalışamalar ve geliştirdiği ürün zaten vardı.
Bu çalışmaları hızla bir üretim aşamasına dönüştürmek için yerli firmalarımız bir araya geldi. Sadece 14 gün gibi kısa bir sürede ilk yerli solunum cihazlarını indirdiler. Bugün testleri tamamlanmış bir kısım ürünlerimizi Sağlık Bakanlığımıza teslim ediyoruz. Mayıs ayı itibariyle 5 bin cihazımız üretilmiş olacak.
Biz bu cihazları sadece ülkemiz için değil, şu an bu salgınla uğraşan tüm ülkeler için ürettik. Yardım isteyen değil, yardım eden bir ülke olmak bizleri gururlandırıyor."


Hibya Haber Ajansı