TESEV yine dünyanın en güvenilir düşünce kuruluşları arasında ilk yüzde

tesev-yine-dunyanin-en-guvenilir-dusunce-kuruluslari-arasinda-ilk-yuzde--04022009

TESEV yine dünyanın en güvenilir düşünce kuruluşları arasında ilk yüzde

TESEV’in “Üst Düzey Karar Almada Kadın Katılımı” adlı raporu dünyadaki düşünce kuruluşlarının ürettiği en iyi politika raporları listesinde yer aldı.

 

Düşünce kuruluşlarını bağımsız ve güvenilir araştırma yürütme, politika önerisi üretme, kamu politikalarına etki etme, savunuculuk, kurumsal yönetişim, diğer kurumlarla işbirliği kurma, kamuoyundaki itibarları gibi birçok değişken üzerinden değerlendiren, Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Programı’nın Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi (Global Go To Think Tank Index) 2019 Raporu yayımlandı.

Rapora göre TESEV dünyada 8248 düşünce kuruluşu arasında, ABD dahil listede 78., ABD hariç listede 40., Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde ise 10. en iyi düşünce kuruluşu oldu. TESEV dünyada kamu politikalarına en çok etki eden 28. düşünce kuruluşu seçildi. TESEV bu yıl da listelere Türkiye’den en yüksek sırada giren düşünce kuruluşu olma özelliğini korudu.

Düşünce kuruluşlarının ürettiği en iyi politika raporları listesine Türkiye’den yalnız TESEV’in “Üst Düzey Karar Almada Kadın Katılımı” raporu girdi.

 

TESEV’in yayınları küresel düşünce kuruluşu yayınları listelerinde de paylaşılıyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun Strategic Intelligence sitesinde ülke ve tema sekmelerinde TESEV’in farklı formatta yayınları yer alıyor. Son olarak, Columbia Üniversitesi’nin dünya düşünce kuruluşlarının yayınlarını paylaştığı Columbia International Affairs Online sitesi ile yapılan anlaşma ile pek yakında TESEV yayınları bu veri tabanında da yayınlanmaya başlıyor.


Hibya Haber Ajansı