Şirket haberleri

sirket-haberleri-07022009

Şirket haberleri

ŞİRKET HABERLERİ

·

AGHOL

Şirket Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapan İrem Çalışkan Dursun, 31 Ocak 2020 itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Boşalan Kurumsal Yönetim Komitesi üyeliğine ise Şirket Yatırımcı İlişkileri Müdürü Burak Berki atanmıştır.

·

AGYO

Şirketin portföyünde yeralan gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim Ltd.Şti ünvanlı şirkete 100.000 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verilmiştir.

·

ALKA

Alacak davası ile ilgili güncelleme KAP'ta paylaşılmıştır

·

ATSYH

Şirket Yönetim Kurulu'nun 11.11.2019 tarihli kararı çerçevesinde  şirket Atlantis Yatırım Holding A.Ş.'nin %100 hakim ortağı olduğu Or-Na Tarım Ürünleri  Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Van Et Gıda İç ve Dış Ticaret A.Ş.arasında imzalanan  ve  12.11.2019 tarihinde Kamuoyunu Aydınlatma Platformunda (KAP) Özel Durum  Açıklaması yapılmış olan Van Et Gıda İç ve Dış Ticaret A.Ş. nin  mülkiyetinde olan Van Gevaş ilçesi  Edremit-Gürpınar adresinde bulunan üretim tesislerinin  Orna Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.' ye kiraya verilmesi hususuna  ilişkin sözleşme karşılıklı mutabakata varılarak  fesih ile iptal edilmiştir.

·

BIST A.Ş. -ARDYZ

ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş., ARDYZ.E işlem koduyla 06/02/2020 tarihinden itibaren Ana Pazar Grup 1'de işlem görmeye başlayacaktır (Baz Fiyat: 5,30 TL, Maksimum Emir Değeri: 500.000 TL).

·

GLYHO

Şirketin bağlı ortaklığı Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş.?nin Socar Turkey Lng Satış A.Ş.yi devralmak üzere Hisse Satın Alım Sözleşmesi imzalaması ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

GUBRF

Şirket ile Pasco Investment Holding Co. arasında Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd. Şti. paylarının devri konusunda anlaşma sağlanmış olup, hisse devir sözleşmesi ve ilgili diğer sözleşmeler imzalanmıştır. Satış işleminin konsolide kar zarar tablosuna önemli bir etkisinin bulunmaması beklenmektedir.

·

GYHOL

Meeapps Yazılım ve İnternet Teknolojileri A.Ş.'nin sermayesinin mevcut 20.000 emisyon primli paya karşılık nominal bedel tutarı 20.000 TL (Yirmibintürklirası), emisyon prim 80.000 TL (Seksenbintürklirası) toplam 100.000 TL (Yüzbintürklirası) bedel ile Tolga Tanrıverdi' ye devir edilmiştir.

·

IDGYO

Pay Devrine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı ve SPK Onay Başvurusu ile ilgili KAP'ta yapılan paylaşım

·

IEYHO

15.02.2019 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasında bağlı ortaklık Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş. paylarının bir kısmına karşılık, blok zincir (blockchain) altyapısı kullanılarak Londra Nex veya Malta borsalarından birinde dağıtık kayıt teknolojisi (distributed ledger technology) kullanılarak menkul kıymet token arzını (security token offering) gerçekleştirmek üzere gerekli iş ve işlemlerin yapılmasına karar verildiği, 02.05.2019 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş. ile New York/ABD'de mukim Americas Executions, LLC (AMERX) firması arasında menkul kıymet token arzı (security token offering/STO) konusunda danışmanlık/aracılık hizmeti alınmak üzere bir sözleşme imzalandığı duyurulmuştur. AMERX firması ile birlikte yapılan çalışmalar sonrasında menkul kıymet token arzının gerçekleşmesinin pek mümkün olmadığı görüldüğünden, Yönetim Kurulu tarafından bu aşamada menkul kıymet token arzı sürecinin durdurulmasına ve AMERX ile yapılan sözleşmenin sona erdirilmesine karar verilmiştir.

·

IEYHO

Işıklar Coin-isikc, kripto para arzı KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

INFO, IYF

Şirket bünyesinde sermaye piyasası faaliyetinde bulunmak üzere; Samsun İrtibat Bürosu açılmasına ve söz konusu irtibat bürosunun faaliyete hazır hale getirilmesine, Bu konuda gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

·

KCHOL

Şirketin 01.01.2019 – 31.12. 2019 hesap dönemine ilişkin yıllık finansal tablolarının 13 Şubat 2020 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

·

KERVN

Şirket Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticiliği ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerini yürütmekte olan Ahmet İmir yürütmekte olduğu görevlerinden istifaen ayrılmıştır.

·

KERVN

Sermaye Piyasası Kurulu 2020/10 sayı ve 06/02/2020 tarihli bülteninde;  Kurul Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin; Antalya Lara ve Antalya Kundu’da bulunan otellerinin kiralanması işlemlerine ilişkin olarak; Kurulun II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği’nin 6’ncı maddesinde yer alan önemlilik kriterlerinin sağlanmadığı göz önünde bulundurularak söz konusu işlemlerin önemli nitelikte işlem olarak değerlendirilemeyeceğine karar verdi.

·

MEMSA

T Halk Bankası ile şirketler grubu arasındaki protokol kapsamında, 1.050.000 TL tutar ve 30.11.2019 esas vadeli takside istinaden, 70.100 TL tutarında ödeme yapılmıştır. İlgili takside mahsuben yapılan ödemelerin toplam tutarı 258.600 TL, bakiyesi ise 791.400 TL'dir. Bu tutara 30.01.2020 tarihinden ödeme gününe kadar işleyecek faizleri hesaplanarak ilave edilecektir.

·

ODAS

Şirketin 05.02.2020 tarihli açıklamasında yer alan Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu'na istinaden, pay sahiplerinin yeni pay alma (rüçhan) haklarının kullanımından sonra kalan 24.998.629 TL nominal değerli payların Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasa'da satışa sunulmasına yönelik olarak ilgili payların tamamının satışı 06.02.2020 itibarıyla tamamlanmıştır.

·

PETKM

Vergi İdaresi tarafından, 2014 yılında PyGas kullanımımıza ilişkin olarak yapılan bir inceleme üzerine 66 milyon TL Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve 99 milyon TL vergi ziyaı cezasının Şirkete tebliğ edildiği ilgili açıklama kamuya bildirilmiş,  bu kapsamda söz konusu tebligata ilişkin uzlaşma ve yargı yoluna gitme seçenekleri de dahil tüm yasal hakların kullanılacağı belirtilmişti.  İlgili süreçte PyGas kullanımımızdan kaynaklandığı iddia edilen ÖTV'yle ilgili olarak ortaya çıkan söz konusu ihtilafta taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığından yargı yoluna gidilmiştir. Söz konusu ihtilafın tarafımızca kullanılan Pygas'ın ÖTV'siz Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTIP) numarasına sahip olduğunun Bölge İdare Mahkemesi tarafından da onanmış olduğu dikkate alınarak, T.C. Maliye Bakanlığı'nın tebliğ ettiği vergi aslı ve cezasının dava yoluyla finansal açıdan önemli herhangi bir risk yaratmayacak şekilde sonuçlanacağı öngörülmektedir.

·

VANGD

Şirket Yönetim Kurulu'nun 11.11.2019 tarihli kararı çerçevesinde 12.11.2019 tarihinde Kamuoyunu Aydınlatma Platformunda (KAP) Özel Durum Açıklaması yapılmış olan, Şirketin mülkiyetinde olan Van Gevaş ilçesi Edremit-Gürpınar adresinde bulunan üretim tesislerinin kiraya verilmesi hususuna ilişkin sözleşme karşı tarafın talebi ve şirketin uygun görmesi ile karşılıklı fesih ile iptal edilmiştir. Geçen süre zarfında oluşan borç ve diğer yükümlülüklerin karşı taraftan tahsil edileceği hususunda mutabık kalınan fesih sözleşmesi taraflarca imzalanmıştır. Bahse konu karşılıklı fesih neticesinde , ‘Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar Ve Ayrılma Hakkı Tebliği' 5. Maddesinin 1. Fıkrasının b ve c bentleri uyarınca ayrılma hakkı doğuran işlemin ortadan kalkması sebebiyle ‘ayrılma hakkı kullanımına ilişkin süreç' iptal edilmiştir

·

YATAS

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Değerlendirme ve Denetim Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "Organize Sanayi Bölgesi,18.Cadde N6 Melikgazi/Kayseri" merkez adresine Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesi uygun görülmüştür.  Böylece Şirketin, 5746 sayılı kanun kapsamında Ar-Ge Merkezlerine sağlanan gelir vergisi, gümrük vergisi, damga vergisi, personel gelir vergisi ve SGK işveren payı teşvik ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazanmıştır.

·

YKR, YKYAT

Yönetim Kurulu Üyeleri Ayrılma ve Atama ile ilgili detaylı paylaşım

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ATAGY

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER 04/02/2020 tarihinde Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,02-4,20 fiyat aralığından 1049767 adet alım, 511231 adet satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.sermayesindeki payları 04/02/2020 tarihi itibariyle %18,74 sınırına ulaşmıştır.

·

DZGYO

DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER  05.02.2020 tarihinde Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  A.Ş. payları ile ilgili olarak   6.14 -6.76 fiyat aralığından 963.479 adet satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  A.Ş. sermayesindeki payları  % 81.44 sınırına  düşmüştür.

·

GSRAY

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ 05.02.2020 tarihinde Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.S. (GSRAY) payları ile ilgili olarak 2,35-2,38 TL fiyat aralıgından 3.500.000 adet (%0.65) satıs islemi gerçeklestirilmistir. Bu islemle birlikte Galatasaray Spor Kulübü Dernegi'nin, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.S. sermayesindeki payları 05.02.2020 tarihi itibariyle %62,94 degerine ulaşmıştır

·

MEMSA

Halil TOKTAŞ 05/02/2020 tarihinde MEMSA A.Ş. payları ile ilgili olarak 0,38 TL fiyat aralığından 4000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte MEMSA A.Ş. sermayesindeki payları 05/02/2020 tarihi itibariyle % 2,126 sınırını aşmıştır

·

METAL

Doğan DEMİR 04.02.2020 - 05.02.2020 tarihinde METAL GAYRİMENKUL A.Ş. payları ile ilgili olarak 1 - 1 TL fiyat aralığından 93.022 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte METAL GAYRİMENKUL A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 05.02.2020 tarihi itibariyle %8,37 sınırına ulaşmıştır.

·

YKBNK

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında UniCredit S.P.A. tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

BUCIM

Şirketin mevcut pay sahiplerinin bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak payları, sahip oldukları payları oranında ve nominal bedel üzerinden 10.02.2020 ile 24.02.2020 tarihleri arasında 15 gün süreyle alma hakkı bulunmaktadır. Yeni pay alma haklarının kullanımında, 1 TL nominal değere denk (1 lot/100 adet pay) pay için 1 Türk Lirası'ndan satışa arz edilecektir.Yeni pay alma haklarını kullanmak isteyen ortaklarımız yatırım hesaplarının bulunduğu aracı kurumlara başvurarak yeni pay alma bedellerini yatıracaklardır. Pay bedelleri İş Bankası.,Bursa Kurumsal Şube nezdinde münhasıran bu sermaye artırımında kullanılmak üzere açılan IBAN: TR58 0006 4000 0012 1990 0171 60 no'lu "özel" hesaba aktarılmak üzere tam ve nakit olarak aracı kurumlar nezdindeki yatırım hesaplarına yatırılacaktır. Bu sermaye artırımında yeni pay alma hakkını kullanmak istemeyen ortaklarımız bu haklarını yeni pay alma hakkı süresi içinde satabilirler.Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan paylar "Borsa'da Satış" yöntemi kullanarak 2 iş günü süreyle, nominal bedelin altında olmamak kaydıyla, BİAŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan halka arz edilecektir. Satışa sunulacak payların tamamının satışının 2 iş gününden önce tamamlanması durumunda satış sona erdirilecektir. Rüçhan hakkı kullanımı başlangıç tarihi 10.02.2020 ve rüçhan hakkı kullanımı bitiş tarihi 24.02.2020 olarak bildirildi.

·

ADESE, ITTFH

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ; Spk Tarafından Onaylanan İzahname Bildirimi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı