Inventum Global’den hızlı başlangıç

-inventum-globalden-hizli-baslangic-24012004

 Inventum Global’den hızlı başlangıç

15-19 Ocak tarihlerinde ülkemizde yılın ilk Hint düğününü gerçekleştiren Inventum Global, bu grubun hemen ardından 20-23 Ocak tarihlerinde de ikinci büyük Hint grubunu da Titanic Mardan Palace’a getirdi.

15-19 Ocak tarihlerinde Antalya ismi gizli tutulan ünlü bir Hintli iş adamı ve Sırp gelinin muhteşem düğününe şahitlik etti. Titanic Mardan Palace otelde Inventum Global tarafından gerçekleştirilen bu lüks düğün, aynı zamanda 2020 yılında ülkemizde gerçekleştirilen ilk Hint düğünü olma özelliğine de sahip.

Inventum Global, bu düğünün hemen ardından 20-23 Ocak tarihlerine bir Hintli grup daha getirdi. Ocak ayı gibi düşük sezon olarak kabul edilen bir dönemde Hindistan gibi oldukça zorlu bir destinasyondan art arda 2 nitelikli grup getirmeyi başaran Inventum Global turizm çevrelerinde büyük takdir topladı.

Titanic Mardan Palace oteldeki bu ikinci grup organizasyonu ise Hintli İnşaat kralının 25. Evlilik yıldönümü organizasyonu. Ünlü iş insanı bu özel etkinlik için 8 ülke ve 17 şehir arasından aylara uzanan uzun bir araştırma ve değerlendirme sonunda kararını Antalya’dan yana kullandı.

20-23 Ocak tarihlerinde Hindistan iş camiasının önemli isimlerinin de davetli olarak katıldığı bu muhteşem organizasyon Hint düğünlerinin ikonik oteli Titanic Mardan Palace’da gerçekleşiyor.

Organizasyona Hint sosyetesinin katılıyor olması ülke tanıtımımız açısından da iyi bir tanıtım fırsatı sunuyor.

Gerçekleşen yıldönümü törenleri için, Hint düğünlerinin gösterişli seremonilerine benzer birçok özel etkinlik hazırlandı.

Otelin farklı alanlarında konuklar için her güne ayrı olarak özel dekorlar, sahne şovları ile tam bir görsel şölen yaşatılıyor. Bütçesi saklı tutulan ve hazırlıkları aylarca süren planlamalarla oluşan özel yıldönümü için misafirler Hindistan’ın ve dünyanın farklı şehirlerinden Antalya’ya geldi. Yolcuların büyük çoğunluğu ise Delhi’den direk Antalya’ya özel bir charter uçakla getirildi. Uçuşlar türk taşıyıcı şirketlerle gerçekleştirildi.

Hint basınında da geniş yer bulacak olan bu özel etkinlikle Hint sosyetesinin gözünün Türkiye’ye çevrilmesi bekleniyor.

Organizasyonu gerçekleştiren Inventum Global’in Kurucu ortağı Bünyat Özpak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Yıllar boyunca ülkemize gelen giden yolcu kapasitesi artık oturmuş, belli bir potansiyele ulaşmış, hali hazırda ülkemize rağbet eden pazarlardan ülkemize yolcu üretmekle yeni bir potansiyel pazar üretmek çok farklı şeyler. Bizim Hindistan pazarında yaptığımız şey de tam olarak bu. Daha önce olmayan bir pazarı ülke turizmimize kazandırıyoruz.

Gelmeyecek olanı büyük çabalarla getiriyoruz. Tabiri caiz ise tarih yazıyoruz.

Bu pazara girdiğimizde Hindistan’da Antalya’yı sokaktaki insanı zaten geçin, turizm sektörü yetkilileri ve profesyonel acenteciler bile doğru düzgün bilmiyorlardı. Büyük bir çoğunluğu Antalya’nın, Bodrum’un adını dahi duymamıştı.

Son 6-7 yıldır Hindistan’a sayısını dahi hatırlayamayacağımız kadar gittik geldik. Her kapıyı çaldık. Her mecrada yorulmadan ve yüksek sesle ülkemizi anlattık. Bize ve ülke turizmine faydası olacağına inandığımız kim varsa tuttuk kolundan Türkiye’ye getirdik, şehir şehir gezdirdik, tanıttık, öğrettik, sevdirdik. Çok büyük bir umut, zaman, para ve enerji harcadık. Ülkemizi en iyi şekilde tanıttık, en güzel özelliklerini gösterdik ve en sonunda kalplerine girdik ve onları inandırdık.

Artık bu geldiğimiz noktada ise milyonlarca turist ağırladığımız ve yıl genelinde yolcu getirmekte zorlanmadığımız ana pazar ülkelerin bile çok fazla ülkemize rağbet etmediği Ocak ayı gibi düşük sezon bir dönemde, Hindistan gibi en yakın noktasının 6-7 saat uçuş mesafesinde olduğu ve bizi diğer ülkelere nazaran çok daha az tanıyan bizim için yeni bir pazardan yeni yılın ilk ayı itibarı ile ikinci grubumuzu yapıyoruz. Bunu yapabileceğimizi yola ilk koyulduğumuz zamanlarda kime anlattıysak, hiç kimse inanmıyordu. Onları yadırgamıyorum çünkü bu iş gerçekten kendi içinde pek çok zorluklar içeren bir konu.

Kısacası bu bir hayaldi ve şimdi gerçek oldu. Tabi gerçek olunca yapılamayan bir şeyi de yapmış olduk, bir nevi tarih yazdık. Bunun için gururlu ve çok mutluyuz. Bir gün Hindistan da, aynı bugün itibariyle ülkemize milyonlarca yolcu üreten Rusya, Almanya ve diğer başka ülkeler gibi olacak ve bizler eğer bu günleri görmeyi başarabilirsek bu işin emektarları olarak daha da gururlanacağız.

Bu yolda emeği geçen tüm çalışanlarımız, ayrıca ismini sayma imkanım olmayan pek çok bu pazara emek verenlere, bize destek olanlara da çok teşekkür ediyorum.

Gruplara gelince, Hint Grup pazarında 2020 yılına hızlı bir başlangıç yapmaktan dolayı mutluyuz. Titanic Mardan Palace’ın muhteşem ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bu ikinci önemli grup projemiz ile Hintli misafirlerimize unutulmaz bir Türkiye deneyimi sunduğumuza inanıyoruz. Rekor beklentisi ile girdiğimiz 2020 yılına Hint grup pazarında uluslararası alanda ses getirecek pek çok projeye başarı ile imza atacağımızı paylaşmak istiyorum.

Başarı ve memnuniyet ile sonuçlandırdığımız her projenin pek çok yeni işi de doğurduğunu biliyoruz. İmza attığımız her başarılı organizasyonun, Hint grup pazarı ve destinasyon düğünlerinde akla gelen ilk marka olarak yerimizi sağlamlaştırmamızda en büyük itici gücümüz olduğunu biliyoruz. Tüm ekibimiz bu inanç ve gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. Şu an içinde bulunduğumuz bu özel etkinliğin temelleri de yine bu otelde geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz, Hint MICE grup organizasyonumuzda atılmıştı. İş, başka işler doğruyor. Bu anlamda bu organizasyonları başta ülkemize kazandırmanın sevinci ile ev sahipliği için Titanic Mardan Palace ailesine teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.’’ dedi.


Hibya Haber Ajansı