Psikoloji efsanesi, psikoterapinin efsanesiyle sahnede

psikoloji-efsanesi-psikoterapinin-efsanesiyle-sahnede--22022010

Psikoloji efsanesi, psikoterapinin efsanesiyle sahnede

2017 yılından bu yana YENİ Psikoloji işbirliği ile Türkiye’de psikoterapistlere, alanda çalışan uzmanlara, öğrencilere, iş dünyasına ve kendini geliştirmek isteyen herkese yönelik sıra dışı eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştiren Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler, Mayıs ayında bir kez daha Türkiye’ye geliyor. Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler’ın katılımıyla 1 -3 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası’nda, 4 Mayıs’ta İzmir’de ve 10 Mayıs’ta İstanbul’da olmak üzere toplam 3 etkinlik düzenlenecek. 

 

 

Dünyaca ünlü psikoterapist, 100’ü aşkın kitabıyla liderlik, danışmanlık, psikoterapi ve eğitim alanlarının öncü yazarlarından Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler, yoğun istek üzerine YENİ Psikoterapi işbirliğinde bir kez daha Türkiye’ye geliyor. 


Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler, 10 Mayıs Psikologlar Günü’nde İstanbul’da “Bundan Sonra Ben: Öz Bakım” ve “Sorularınızla Efsaneye Meydan Okuyun” başlıklarıyla bir günde 2 söyleşi gerçekleştirecek. Günün ilk etkinliğinde katılımcılar; stresten, tükenmişlikten, fazla önemsemenin yorgunluğundan, kendi kendini sabote etme döngülerinden yola çıkarak özbakım için gerçek ve etkin stratejilerle yavaşlamayı deneyimleyerek öğrenecekler. İkinci etkinlikte ise Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler, katılımcılardan gelecek cesur, meydan okuyucu sorulara, yine onlarla birlikte yanıtlar arayacağı interaktif bir çalışma yürütecek. Aynı etkinlik, 4 Mayıs Pazartesi günü İzmir’de de gerçekleştirilecek.

 

Sayısız coğrafyada öğretmeye devam eden Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler, “Büyümek ve Dönüşüm Üzerine Bir Hafta Sonu” başlıklı etkinlik kapsamında 1 -3 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası’nda bulunan Başka Bi Yer’de okuyucuları, takipçileri ve tüm ilgilenenlerle bir araya gelecek. Etkinlik, mesleki ve kişisel yaşamlarını, zorlanmalarını, kutlamalarını, kendiyle uğraşlarını ceplerine doldurup“Başka Bir Yerde” kaybolup yenilenmek isteyenler için benzersiz bir deneyim sunacak.

 

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi, programlar ve kayıt için www.yenipsikoloji.com adresi ziyaret edilebilir. 

 

 

 

Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler Hakkında


Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler geniş bir yelpazeye yayılan konular hakkında 100’ün üzerinde kitabı bulunan; danışmanlık, psikoterapi ve eğitim alanlarının önde gelen isimlerinden biridir. 

 

Prof. Dr. Kottler 45 yıldır danışman, terapist, akademisyen, eğitimci, süpervizör ve lider olarak okul öncesi kurumlar (anaokulu/kreş), orta okullar, akıl sağlığı merkezleri, mülteci yerleştirme kurumları, kriz birimleri, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler, halk eğitim merkezleri, muayehaneler ve afet yardım platformlarında çalışmıştır. Prof. Dr. Kottler ayrıca Nepal’deki risk altındaki kız çocuklarının desteklenmesini ve yönlendirilmesini amaçlayan Empower Nepali Girls Vakfı’nın kurucusudur.

 

Peru ve İzlanda’da Fulbright burslu bir araştırmacı ve kıdemli bir öğretim görevlisi olarak çalışmış; aynı zamanda Yeni Zelanda, Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Nepal’de konuk öğretim üyesi olarak görev almıştır. Prof. Dr. Kottler, danışmanlık alanında Fullerton, California State Üniversitesi emekli öğretim üyesidir. Aynı zamanda Baylor Tıp Fakültesi’nin Menninger Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Bölümü’nde Klinik Profesör olarak çalışmaktadır.

 

Prof. Dr. Kottler’in profesyoneller için yazdığı en saygın eserleri arasında On Being a Therapist, Creative Breakthroughs in Therapy, Bad Therapy, The Client Who Changed Me, Divine Madness, Stories We’ve Heard, Stories We’ve Told: Life-Changing Narratives in Therapy and Everyday Life, Relationships in the Counseling and the Counselor’s Life, On Being a Master Therapist, Secrets of Exceptional Counselors, Learning Group Leadership, and What You Don’t Know about Leadership But Probably Should: Applications to Daily Life vardır. (“On Being a Therapist”, “Terapist Olmak Üzerine” ve “On Being a Master Therapist”, “Uzman Terapist Olmak Üzerine” olarak Türkçe’ye çevrilmiştir. Liderlik üzerine olan kitapları da çeviri sürecindedir.) 

 

Genel halka yönelik de pek çok, çok satan kitabı olan Prof. Dr. Kottler’in Private Moments, Secret Selves, Divine Madness: Ten Stories of Creative Struggle, Change: What Leads to Personal Transformation, What You Don’t Know About Leadership But Probably Should ve sinemaya uyarlanan The Last Victim: Inside the Minds of Serial Killers (Dear Mr. Gacy) eserleri ön plana çıkanlardandır. Kottler’e ait “Çalışma Gruplarında Liderlik, Danışmanlığa Giriş, Terapist Olmak Üzerine ve Uygulamalı Yardım Etme Becerileri” gibi klasik metinlerin çoğu dünyada üniversitelerde kullanılmaktadırlar.

 


Hibya Haber Ajansı