​Haluk Ziya Türkmen'in beklenen ikinci kitabı çıktı! BU Bİ Mucize

haluk-ziya-turkmenin-beklenen-ikinci-kitabi-cikti-bu-bi-mucize-21042012

​Haluk Ziya Türkmen'in beklenen ikinci kitabı çıktı! BU Bİ Mucize

“İnsanoğlu şu anda yaptığından çok daha fazlasını hak eden bir algoritmanın parçası olduğunu, yaptıklarının kendisinden çok daha büyük şeylere yansıdığını kavradığında Büyük Rejisör sahneyi değiştiriyor. Bizler kendimizi küçük, önemsiz ve etki alanı kısıtlı olan varlıklar olarak düşünmeye öyle çok alışmışız ki, içimizdeki hayatın birçok şeyi aşabileceğini gözden kaçırıyoruz.

Bu kitapta sizi mucizelerin önünü açacak bir algoritmanın parçası yapmanın yöntemlerini konuşacağız. Mucizeyi değil, mucizenin önünü açmayı konuşacağız. Gündelik hayatın sıradan anlarını güzel ve yaşanır kılan rehber mesajlardan, evrenin gizli el sıkışmalarından bahsedeceğiz. Adını ne koyarsanız koyun, insanlığın iyi yanlarıyla rezonans kurabilecek yaklaşımlara vurgu yapacağız.”

Milyon Dolarlık Sözler kitabının yazarı Haluk Ziya Türkmen, kendini kalbi olarak yaşam rüzgârına bırakabilmeyi, bunu yapabilenleri anlatıyor. Miras aldıkları duruma değil, o durumla ne yapacaklarına karşı sorumluluk duyanları… Hayatın amacının kesinlikten vazgeçip onun görkemli belirsizliğine kucak açmak olduğunu düşünenleri… Kalbine güvenenleri… Her gecesinin Kadir, her tanıştığının Hızır olmasını ümit edenleri!

Haluk Ziya Türkmen

Haluk Ziya Türkmen 1963 İstanbul doğumludur. 1981 yılında Tarsus Amerikan Lisesi‘ni (TAC) bitiren Türkmen, 1985 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde (BS) lisans derecesini almıştır. 1985-1987 yılları arasında mali denetim ve yönetim danışmanlığı hizmetleri veren Price Waterhouse (PwC) bünyesinde önce asistan sonra kıdemli denetici olarak görev almıştır. 1992 yılından bu yana “değişim” odaklı yönetim danışmanlığı yapan Haluk Ziya Türkmen 2002 yılında uluslararası yönetim danışmanlığı meslek yeterlilik belgesi olan CMC sertifikasını ICMCI dan almıştır.

Profesyonel yönetici olarak 1987 de ENKA İnşaat A.Ş ‘de kurumsal gelişimi hedefleyen Sistem ve Denetim grubunda İç Denetim Grubu Müdür Yardımcısı olarak görev alan Türkmen; daha sonra TOOTAL Grubu’nda (Coats Viela) Mali Yönetmen olarak görev yapmıştır. AIG Grubu’na bağlı American Life Sigorta A.Ş ‘de 1988-1990 yıllarında Mali İşler Müdürlüğü, 1990-1992 yılları arasında ise İMTAŞ Sigorta (UAP) (Sonrası AXA) Sigorta A.Ş‘de Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Aynı dönemlerde yönetici olduğu grupların iştiraklerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüten Türkmen, 1992 yılında MAG Müşavirlik Araştırma Grubu A.Ş‘ne yönetici / ortak olarak katılmıştır.

1992 yılından bu yana MAG CONSULTING bünyesinde yönetici / ortak olarak kurumsal gelişim ve değişim projeleri yönetmektedir. Yeni ekonomik trendlere uyumlu olarak stratejik hedeflerini güncellemek ve yeni hedefler bağlantılı gereken değişimi yönetmek, değişim sürecinde kurumsallaşmak ve yönetsel / finansal açıdan yeniden yapılanmak isteyen kurumlara dışarıdan yönetim desteği vermektedir. Aile şirketlerini uzun vadeli kurumsal hedefleri olan yapılara dönüştürmek ve bu değişimi yönetmek konusunda uzman olan Türkmen, 1992’den bugüne kadar 300’e yakın değişik süreli projelerde proje lideri ve ortağı olarak görev almıştır. Birçok projesi kalite ve yönetsel odaklı platformlarda ödül alan Türkmen, değişim ve uygulama sürecinde şirketlerin İcra Kurullarında başkan ve/veya danışman olarak görev alarak süreçleri yönetmektedir.

Türkmen; yönettiği projelerde kurumsal dönüşüm ve gelişim süreçlerini uzun vadeli stratejik planlara bağlayarak gerçekleştirmektedir. Bu süreçleri; finansal ve stratejik ortaklıklara bağlı EXIT açılımları ile destekleyecek süreç tasarımlarını öncelikle açılım olarak ele almaktadır. MAG CONSULTING projelerinin önemli bölümünde kurumsal finansman yapısını güçlendirici IPO, Finansal Ortaklıklar, Yenilikçi Finansman modelleri ile gelişim sürecini destekleyici ek iş modelleme çalışmaları da gündeme alınmaktadır.

Türkmen; değişik dönemlerde YDDKOSGEBMCTISOMarmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi kurumlarda yönetim ve değişim odaklı dersler ve seminerler vermiştir. Aynı zamanda Management Centre Türkiye bünyesinde konferans konuşmacısı olarak görev almaktadır. Eğitmen olarak MCT ve MAG bünyesinde stratejik planlama, mali planlama ve bütçeleme, değişim ve kurumsal planlama eğitim/seminerlerini önde gelen çok uluslu ve yerel kuruluşlara veren Türkmen aynı zamanda bölgesel eğitsel gelişim programlarında da üst düzey eğitimler vermektedir. Ayrıca önde gelen bankacılık ve finans kurumlarının değişim seminerlerinde konuşmacı olarak görev alan Türkmen çok sayıda bölgesel mesleki kuruluşa seminer ve eğitim desteği vermiştir. İngiltere, ABD, Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve BAE de işe yönelik mesleki gelişim ve proje odaklı çalışmalarda bulunmaktadır. Türkmen, 2008 yılından beri AREOPA INTERNATIONAL ile stratejik işbirliği yapmaktadır. Değişik zamanlarda FORBES, Bloomberg HT, Turkish Time, Milliyet, Kobi Life ve benzeri iş dünyasına yönelik mecralarda yazıları ve söyleşileri yayınlanan Türkmen, birçok TV programında finans, strateji ve değişim konusunda görüşlerini paylaşmıştır. Üniversitelerin öğrenci dernek ve kulüpleri ile ortak etkinlikler gerçekleştiren Türkmen, 2019 yılında D&R’da Yönetim ve İş Kategorisinde en çok satan “Milyon Dolarlık Sözler” kitabının da yazarıdır.

Hayykitap'tan yayımlanan kitapları:

Bu Bi Mucize, Nisan 2020

Milyon Dolarlık Sözler, Mayıs 2018

 

‘Bu Bi Mucize’

Teknik Özellikler

Yazar: Haluk Ziya Türkmen

Yayınevi: Hayykitap 730

Kategori: İş'te İnsan 2

Türü: BİZE SÖYLENMEYENLER / Kişisel Gelişim / İş'te İnsan / Sosyoloji

Birinci baskı: Nisan 2020

Sayfa sayısı: 192

Ebat: 13,5 x 21 cm

Fiyatı: 28 TL

ISBN: 978-625-7909-32-7

Barkod: 9786257909327


Hibya Haber Ajansı