Banvit: Türkiye pazarında büyüme planlamasına dair bir zamanlama bulunmuyor

banvit-turkiye-pazarinda-buyume-planlamasina-dair-bir-zamanlama-bulunmuyor-18111906

Banvit: Türkiye pazarında büyüme planlamasına dair bir zamanlama bulunmuyor

Banvit, Yönetim Kurulu Başkanı Patricio Santiago Rohner'in yurt dışındaki yatırımcı bilgilendirme toplantısında yaptığı, Türkiye pazarında büyüme heeflerine ilişkin açıklamasını ana ortak BRF'nin uluslararası pazarlardan sorumlu başkan yardımcısı sıfatıyla yaptığını bildirdi.

Banvit'in Kamuyu Aydınlatma Platformundda yer alan konuya ilişkin açıklamasında, pazarda büyüme planına ilişkin tarih verilmediği belirtilrek şöyle denildi:

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Patricio Santiago Rohner, yurtdışında düzenlenen bir yatırımcı ve analist toplantısında, BRF'nin, ülkedeki üretimi büyütme ve helal dünyada lider bir gıda şirketi olma stratejisinin bir parçası olarak Türkiye pazarındaki varlığını genişletmeyi hedeflediğini belirtmiştir.

Banvit'in Türkiye'deki üretimin yaklaşık %12'sini oluşturduğunu ve BRF'nin bunu %20'ye çıkarmayı hedeflediğini ifade etmiştir. Bu hedefe organik veya inorganik büyüme ile ulaşılabileceğini ve bu hedefe ulaşılacağının garantisi olmadığını belirtmiştir ancak planla alakalı bir zaman çizelgesi paylaşmamıştır.

Sn. Rohner her ne kadar Banvit Yönetim Kurulu Başkanı olsa da aynı zamanda BRF'nin uluslararası pazarlardan sorumlu başkan yardımcısıdır. Yukarıdaki açıklamasını da bu kimlikle yapmış ve toplantıda bu sıfatla yer almıştır.

Hakim ortağı olan BRF'nin Türkiye'deki bağlı ortaklığı olarak faaliyet gösteren Banvit'in şu an dahil olduğu devam eden bir süreç bulunmamakla birlikte, konuyla alakalı bir gelişme olması durumunda derhal kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hibya Haber Ajansı