18. evlilik dünyası fuarı, 31 bin 500 ziyaretçi ile buluştu

18.-evlilik-dunyasi-fuari--31-bin-500-ziyaretci-ile-bulustu-20012003

18. evlilik dünyası fuarı,

31 bin 500 ziyaretçi ile buluştu

Bu yıl 18.’si gerçekleştirilen Evlilik Hazırlıkları ve Düğün Ekipmanları Fuarı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. 31 bin 500 kişinin ziyaret ettiği fuara, yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Orta Doğu ve Avrupa’dan sektör temsilcilerinin ağırlandığı ve Lübnan & Fas başta olmak üzere; Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka, Katar ve Tunuslu müşterilerin katılım gösterdiği Evlilik Dünyası Fuarı, evlilik hazırlığı yapan binlerce çifte rehberlik etti.

Bu yıl 18.’si gerçekleştirilen “Evlilik Hazırlıkları ve Düğün Ekipmanları Fuarı”, binlerce çift ile buluştu. 31 bin 500 kişinin katılım sağladığı fuarda, ziyaretçilerin yüzde 10’unu yabancı müşteriler oluşturdu.

18 yıldır evlenmek isteyen çiftlerin ihtiyacı olan her şeyi, aynı çatı altında bir araya getiren Evlilik Hazırlıkları ve Düğün Ekipmanları Fuarı, bu yıl da düğün hazırlığı yapan çiftleri ve sektör temsilcilerini buluşturdu. Bu yılki temasını ‘doğaya dönüş’ olarak belirleyen fuar, evlenecek çiftlere tüm ihtiyaçlarını bir arada sunmakla kalmıyor, trendler konusunda da yol gösterdi. Fuarda her yıl birçok yeniliği katılımcılarla buluşturan organizasyon, bu yıl da ses getirecek bir sürprize imza attı.

Kına Dansı Yapan Robotlar fuara damgasını vurdu

Her geçen gün daha popüler hale gelen ve içine eğlenceli unsurlar eklenen kına gecelerine 2020 yılında robotlar damga vurdu. Fuarın en eski katılımcılarından olan, sektörün önde gelen firmalarından Erol Yıldırım Kına Organizasyon’un standında ziyaretçilerle buluşan robotlar, bu yıl kına gecelerinin en büyük eğlencesi olacak. Akın Robotics tarafından üretilen robotlar; kına gecelerinde tepsi taşıma, kına türküsü söylemenin yanı sıra dans ekibiyle beraber kına dansı da yapabilecekler.

“Kınası gecesinin maliyeti, 2 bin TL – 15 bin TL arasında değişiyor”

Kına Organizasyon’un sahibi Erol Yıldırım, kına gecesi maliyeti hakkında şunları kaydetti: “En ideal kına gecesi 2 bin TL’ye mal olabilir. Kına gecesinin maliyeti 2 bin TL- 15 bin TL arasında değişiyor.”

Fuarın en pahalı gelinliği 80 bin TL!

Her bütçeye hitap eden ürünlerin sergilendiği fuarın en pahalı gelinliği ziyaretçilerle buluştu. Instagram fenomeni Selin Ciğerci’nin gelinliğini hazırlayan Seren Moda, swarovski taşlı işlemelerle donattığı gelinlik ile fuarın en pahalı gelinliğine imza attı.

Orta Doğu ve Avrupa’dan Sektör Temsilcilerini Ağırladı

Evlilik Dünyası, yıllardır sektörün de tek buluşma noktası oldu. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak evlilik sektörüne iş yapan düğün ekipmanı firmaları için de özel bir salon ayrıldı. Yıllardır fuar içerisinde yer alan düğün ekipman firmaları, bu sene fuarda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu B katında yerlerini aldı. Fuar bu yıl; organizasyon ve düğün işi yapan firmaların toptan alım veya kiralama yapabileceği birbirinden başarılı ekipman firmalarını fuarda bir araya getirerek, hem yurt içinden hem de yurt dışından doğru alıcı ile buluşturdu. Buna bağlı olarak, Orta Doğu ve Avrupa’dan çok sayıda toptan alım yapacak sektör profesyonelini, fuarda bir araya geldi.

31 bin 500 kişi ziyaret etti

8 bin metrekarelik alanda gerçekleşen ve yaklaşık 120 firmanın katıldığı Evlilik Fuarı’nı 31 bin 500 kişi ziyaret etti. Düğünlerde bu senenin en dikkat çekici eğiliminin “doğaya dönüş” olduğunu ifade eden Didem Cılga, “Firmalar daha doğal, ekolojik ve organik ürünlerle tüketicinin karşısına çıktı. Bunun nedeni de artık gençlerin daha bilinçli ve dünyadaki iklim krizinin farkında olup, çevre bilinci gelişmiş bireyler olması ve tüketim yaparken tercihlerini artık bu yönde kullanmaları” şeklinde konuştu.

450 Binden Fazla Çift, Evlilik Dünyası’yla Evlendi!

Türkiye’de her yıl gerçekleşen 500 bin evliliğin yaklaşık 90 bini İstanbul'da gerçekleşiyor. Evlilik Dünyası Fuarı ise bu yıl da 40 bine yakın çiftin düğün ve ev hazırlığı sürecinde, fikir edindiği ve alışveriş yaptığı bir nokta olmaya devam etti. Bugüne kadar 450 binden fazla çifte evlilik sürecinde rehberlik eden Evlilik Hazırlıkları Fuarı; gelinlikten davetiyeye, ayakkabıdan pastaya, düğün mekânından organizasyona kadar farklı iş kollarından temsilcileri bir araya getirerek 18. kez ziyaretçisine güvenli ve avantajlı alışveriş yapma imkânı sundu.


Hibya Haber Ajansı